Mette Frederiksen efter V-sejr: Løkke skal ikke have chancen for tredje gang

Socialdemokraternes formand opfordrer mange flere til at stemme ved folketingsvalget, hvis partiet skal vinde regeringsmagten.

Mette Frederiksen ønsker Venstre tillykke med valgsejren fra talerstolen Christiansborg ved Socialdemokratiets valgfest.

- Venstre har fået et godt valg, og det vil jeg gerne sige tillykke med. Jeg vil også gerne sige tillykke til Enhedslisten, som har fået et flot valg, siger hun på vej op ad trappen på Christiansborg.

Men Lars Løkke Rasmussen bør dog ikke have chancen som statsminister for tredje gang, siger hun.

Sejren er langt fra hjemme

Derfor opfordrer hun vælgerne til at møde op til valget til Folketinget og stemme.

- Jeg er glad for, at Socialdemokratiet er gået frem. Det er jeg faktisk meget taknemmelig for, siger Mette Frederiksen.

Hun mener, at årsagen til, at Socialdemokratiet ikke blev det største parti ved EP-valget, skyldes, at for mange S-vælgere blev hjemme på sofaen.

- Jeg ved godt, hvordan det er med vores parti, for jeg har været her længe, siger Mette Frederiksen.

- Der er forskel på, hvordan I stemmer ved valgene. I er toployale ved kommunalvalgene, hvor I stemmer på jeres borgmester, men der er færre, der stemmer ved parlamentsvalg. Nuvel. Den går bare ikke den 5. juni.

Opfordrer flere til at stemme

Derfor advarer hun mod, at aftenens fremgang i europaparlamentsvalget betyder, at vejen til en sejr ved folketingsvalget er sikret.

- Mange siger, at "den er hjemme". Det er den ikke. Vi skal have mange flere ud og stemme socialdemokratisk, hvis vi skal vinde valget 5. juni.

S-formanden slår fast, at partiet holder kursen og, at hun fortsat vil understrege retningen for partiets politik i den sidste del af valgkampen.

- Vores opgave er først og sidst at styrke velfærdssamfundet, bekæmpe centralisering, øge det grønne lederskab og sikre en retfærdig udlændingepolitik. Og så vil vi kæmpe for en ret til tidligere pension. Det er det, folketingsvalget handler om, siger Mette Frederiksen.