Her er Danmarks 14 nyvalgte EU-parlamentarikere

16x9
Fem af stemmeslugerne ved EP-valget 2019. Foto: TV 2

Lær politikerne at kende og se, hvor de placerer sig i parlamentet, i overblikket herunder.

Efter en hel dag med fintælling, er det endelige resultat af europaparlamentsvalget nu klar.

Den kandidat med flest personlige stemmer blev Venstres Morten Løkkegaard, mens den med færrest stemmer, som får en plads i parlamentet, blev Kira Marie Peter-Hansen fra SF. Fælles for alle 14 gælder, at de skal til Bruxelles og varetage Danmarks interesser.

I mosaikken herunder kan du få det fulde overblik over de 14 politikere, der fremover vil repræsentere Danmark i Europa-Parlamentet:

Her er de danske EU-parlamentarikere
Danmark har 14 politikere i Europa-Parlamentet i 2019-2024

Danskernes stemmer på de respektive politikere er også en indirekte stemme på en af de otte grupper i Europa-Parlamentet, som medlemmerne fra hele EU fordeler sig i.

Få overblikket over, hvilke grupper de danske partier placerer sig i her:

square to 16x9

S&D - Det progressive forbund af Socialdemokrater, EFA - De Grønne/Den Europæiske Fri Alliance, ALDE - Alliancen af Liberale og Demokrater, EPP - gruppen af konservative og kristelige demokrater, ECR - de europæiske konservative og reformister, ES - European Spring, GUE/NGL - Den Europæiske Venstrefløjs Gruppe/Nordiske Grønne Venstre.

I dag er der otte grupper i Europa-Parlamentet, der repræsenterer både det politiske spektrum fra venstre til højre, grønne idealer og EU-skepsis.

Dertil kommer en lille restgruppe af løsgængere, der består af partier, der ikke har kunnet finde samarbejdspartnere, eller enkeltmedlemmer, der har forladt deres parti i løbet af valgperioden.

Lær mere om de forskellige grupper herunder:

Her går din EU-stemme hen:
Din stemme er også en stemme på en gruppe i Europaparlamentet. Se her, hvor den ender: