Valg 2019

Mette Frederiksen efter Løkke-kommentar: - Løft lige niveauet, Løkke

Mette Frederiksen går til valg på at danne en socialdemokratisk mindretalsregering, slog hun fast torsdag. Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Statsminister Lars Løkke Rasmussen mener ikke, at S og V er så uenige, som Mette Frederiksen har meldt ud.

- Løft lige niveauet, Løkke.

Sådan skriver Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, i et Facebook-opslag rettet mod statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Kommentaren falder efter, at Lars Løkke Rasmussen i forbindelse med en gåtur i Geels Skov nord for København fredag langede ud efter Enhedslisten og Stram kurs.

Kommunister og nazistiske tendenser

Da han svarede på, hvor Socialdemokratiet og Venstre kan samarbejde, sagde han blandt andet:

- Kommunister ude i Enhedslisten eller folk med nazistiske tendenser i Stram Kurs, de synes selvfølgelig ikke, det er en god idé at tale om at samle Danmark på midten, det siger sig selv.

En sammenligning, der ikke falder i god jord hos Mette Frederiksen.

- Det er ganske enkelt ikke acceptabelt, når du til citat sammenligner "kommunister ude i Enhedslisten" med "folk med nazistiske tendenser i Stram Kurs," skriver hun i sit Facebook-opslag.

Et niveau, der ikke er en statsminister værdig

Hun påpeger, at der er mange ting, som Enhedslisten og Socialdemokratiet er uenige om både før og efter et valg. Men de to partier kan også enes på nogle områder.

- At sammenligne et parti, der arbejder ordentligt og redeligt i Folketinget, med Stram Kurs, er helt forkert. Og det er at tage debatten ned på et niveau, hvor det ikke er en statsminister værdig, skriver hun.

Løft lige niveauet, Løkke. Det er ganske enkelt ikke acceptabelt, når du til citat sammenligner "kommunister ude i...

Posted by Mette Frederiksen on Friday, May 17, 2019

Løkke: Ikke enige

Lars Løkke Rasmussens kommentar faldt, da han blev bedt om at forholde sig til, at Mette Frederiksen torsdag understregede, at der er for stor forskel på Socialdemokratiet og Venstre til, at de kan indgå i en regering sammen.

Statsministeren udkom torsdag med bogen 'Befrielsens Øjeblik', hvori han åbnede døren på klem for en SV-regering.

Han mener ikke, at de to partier er så uenige, som Mette Frederiksen giver udtryk for.

- Der skal jo indgås kompromiser. Der er ingen, der får det helt, som de vil have det. Det gælder både Mette Frederiksen og jeg.

- Og det store spørgsmål er så, om Danmark er bedst tjent med, at man breder sig ud mod yderfløjene, eller om Danmark er bedre tjent med, at man bøjer sig ind mod hinanden, siger han.

Mette Frederiksen opstillede torsdag mindst fem store forskelle på Venstre og Socialdemokratiet.

Blandt andet forklarede hun, at de er vidt forskellige på det grønne område, hvor hun mener, at regeringen har spildt de seneste fire år.

I bekæmpelsen af uligheden i Danmark vurderede hun også, at de to partier er langt fra hinanden.

- Vi kunne også have brugt de sidste fire år på at dæmpe uligheden, men det har Lars Løkke heller ikke haft viljen til, sagde Mette Frederiksen torsdag.

Men det giver statsministeren ikke meget for.

- Det er sådan nogle fyndord, hun står og finder på. Velfærd eksempelvis, der ved jeg ikke, hvor langt vi er fra hinanden? Vi har ført en økonomisk politik, der har rettet op på Danmark, så vi ansvarligt kan investere i kernevelfærden.

- I øvrigt på et niveau, som Socialdemokratiet også gør sig tanker om. Og sådan kunne man blive ved, siger han.

Meningsmåling: Næsten hver anden dansker positiv overfor SV-regering

I en meningsmåling foretaget af Megafon for TV 2 og Politiken, svarer 47 procent, at de er helt eller overvejende enige i, at en regeringsdannelse mellem Socialdemokratiet og Venstre vil være godt for Danmark.

37 procent er helt uenige eller overvejende uenige i, at det vil være godt.