Valg 2019

Østergaard afslører dyrt fejltryk - ramte den forkerte knap og fik gade spærret af

Som ny minister fik Morten Østergaard trykket på en forkert knap. Og så blev området omkring Christiansborg afspærret.

Han ville egentlig blot hæve sit bord.

Men som ny økonomi- og indenrigsminister ramte de radikales Morten Østergaard i 2014 ved en fejl en skjult overfaldsalarm under bordet på sit nye kontor.

- Jeg tænkte, at det sikkert var en defekt hæve-sænke-knap, så jeg trykkede mange gange, for jeg tænkte: "For fanden, der sker jo ikke noget med det bord her", fortæller den radikale partileder i Anders og Anders Podcast, der også kan ses på TV 2 PLAY.

Havde normalt ikke knap

I serien af valgprogrammer møder Anders Lund Madsen og Anders Breinholdt de 13 partiledere til en snak om politiske anekdoter og aktuelle emner.

Det noget uheldige tryk på knappen skete i forbindelse med Folketingets åbning i 2014, hvor politiets sikkerhedsberedskab i forvejen var højt.

Morten Østergaard var ved en rokade i september skiftet fra posten som skatteminister - hvor han ikke havde en overfaldsknap - til Økonomi- og Indenrigsministeriet, og han havde således ikke siddet i dette ministerium i mere end et par uger.

Afspærret

Politigården havde et forkert nummer til Morten Østergaards forkontor i ministeriet på Slotsholmen, så da den daværende minister havde aktiveret alarmen, kunne de ikke komme i kontakt med kontoret. Og så blev de først for alvor bekymrede og aktiverede den store alarm.

Slotsholmsgade lige nær Christiansborg i København blev kort efter afspærret, og kort efter det stod der otte kampklædte betjente og bankede hårdt på Østergaards dør.

- De var sikre på, at jeg var blevet overfaldet, fortæller en knap så stolt Morten Østergaard.

Anders og Anders VALG 2019 kan ses på TV 2 PLAY. Anders Breinholdt er også med, når TV 2 inviterer til valgfolkemøde i Odense på søndag. Tilmeld dig her.