Valg 2019

Lars Løkke udgiver bog midt i valgkampen

I bogen vil statsministeren fortælle om sine politiske overvejelser under den seneste regeringsperiode.

Mellem 25. marts og 14. april ryddede statsminister Lars Løkke Rasmussen 22 timer i sin kalender for at tale med forfatter Kirsten Jacobsen.

Samtalerne er blevet samlet i en ny bog, 'Befrielsens Øjeblik', hvor statsministeren og privatpersonen Lars Løkke Rasmussen blandt andet fortæller om de overvejelser, han har gjort sig op til folketingsvalget.

Det oplyser Politikens Forlag i en pressemeddelelse.

- Hvad mener han inderst inde om de politiske og personlige problemer, han har kæmpet med i de seneste fire år som regeringens leder? Og hvem bør tage de største og vigtigste beslutninger i den kommende valgperiode - fløjene eller den politiske midte, bliver der retorisk spurgt i pressemeddelelsen.

At Lars Løkke Rasmussen nu - midt i valgkampen - udgiver en bog, overrasker ikke politisk analytiker Hans Engell:

Lyn-analyse

Det er blevet meget moderne at udgive en bog om de store tanker, man gør sig. I stedet for at indtrykke annoncer og den slags. Det er ikke anderledes, end da Mette Frederiksen udgav sin, eller da Samuelsen udgav sin ved sidste valg.

Det er en ny måde at kommunikere på. Og Lars Løkke Rasmussens bog lyder til at ligge helt i tråd med de annoncer, Venstre har indtrykket. Han vil vise, at han er den erfarne statsmand, der har det faste greb om samfundets ror. At han er vores store rorsmand.

Politikernes nye kommunikationsgreb

Samtalerne har fundet sted på Marienborg og "på bagsædet af ministerbilen", skriver forlaget, som understreger, at statsministeren ikke har haft redigeringsret over manuskriptet, men dog har læst det før trykstart.

- Det har medført nogle få rettelser af ren faktuel karakter, men ingen rettelser, der vedrører bogens indhold og substans.

Lars Løkke Rasmussen modtager heller ikke honorar for sin deltagelse.

Bogen udkommer torsdag, hvor statsministeren også vil præsentere den sammen med forfatter Kirsten Jacobsen på et pressemøde.