Valg 2019

Dansk Folkeparti kræver et fuldt asylstop efter valget

Morten Messerschmidt (DF) vil lukke ned for muligheden for at søge asyl i Danmark. Partiformanden bakker op.

DF’s stemmesluger ved valget til europaparlamentsvalget i 2014 og nyslåede folketingskandidat, Morten Messerschmidt, stempler nu ind i dansk politik med et krav om, at der efter valget skal indføres et fuldt stop for at kunne søge asyl i Danmark.

Det skriver Jyllands-Posten.

Det skal ske, selvom det vil være i strid med de internationale spilleregler, eksempelvis flygtningekonventionen og Dublin-forordningen, som Danmark er bundet af.

- I den nye valgperiode skal vi have et fuldstændigt asylstop. Og det er ikke det væsentligste for mig, om forslaget er inden for eller uden for konventionerne, siger Morten Messerschmidt til Jyllands-Posten.

Han anerkender, at DF i den foregående valgperiode med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har fået flere "markante indrømmelser" i udlændingepolitikken og peger særligt på grænsekontrol og det såkaldte paradigmeskifte.

- Det vigtige er at få understreget, at Danmark ikke er et indvandrerland, det er danskernes land. Der er mange mennesker rundt om i verden, der er på flugt. Men vi må spørge os selv, hvordan vi kan hjælpe flest muligt uden at påføre vores fædreland omkostninger og skader. For man må sige, at udlændingepolitikken har været enormt omkostningstung, siger Morten Messerschmidt til TV 2 torsdag aften.

I en fremskrivning fra Finansministeriet sidste år lød det, at ikke-vestlige indvandrere og efterkommere koster statskassen 33 milliarder kroner om året frem til 2100. Det skyldes i høj grad en lav beskæftigelsesgrad.

Til sammenligning bidrager vestlige indvandrere og deres efterkommere med 14 milliarder kroner årligt, skrev Finansministeriet.

Morten Messerschmidt siger til TV 2, at han glæder sig over, at både statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, har talt om muligheden for at lancere en flygtningelejr i Nordafrika:

- Hvis folk ikke kan være i deres eget land, skal de selvfølgelig ikke være der. Men der er nogle mere oplagte bud på, hvor de kan være, end i Danmark.

DF-formand Kristian Thulesen Dahl bakker op om et fuldt asylstop i næste valgperiode og annoncerer, at partiet vil fremlægge en konkret model i løbet af valgkampen.