Valg 2019

Grenov forklarer afbud: - Jeg kunne simpelthen ikke stå der

Stig Grenov, formand for Kristendemokraterne, har orlov fra sit job for at bruge kræfter på at føre valgkamp.

Formanden for Kristendemokraterne, Stig Grenov, er onsdag morgen frisk til at føre valgkamp igen, efter at han tirsdag aften måtte melde afbud til partilederdebat på TV 2, fordi han fik et mindre ildebefindende.

- Jeg var dårlig. Det handlede om, at jeg simpelthen ikke kunne stå der. Og sådan var det. Og så var det så heldigt, at Isabella Arendt (næstformand i Kristendemokraterne, red.) havde mulighed for at træde ind, siger Stig Grenov.

Formanden, som til daglig arbejder som folkeskolelærer, havde netop deltaget i valgets første partilederdebat på DR1, da han kunne mærke, at kroppen sagde fra.

Orlov fra arbejdet

- Jeg forlod stedet ret hurtigt, og der kunne jeg mærke, at det at være fuldtidslærer og fuldtidsformand - som jeg er den eneste, der er - det trækker altså i nogle veksler, siger han.

Stig Grenov har fået orlov fra sit arbejde fra onsdag og fire uger frem, så han kun skal koncentrere sig om sin rolle som formand for Kristendemokraterne i valgkampen.

- Nu er jeg ene og alene politiker de næste fire uger, så jeg lover, at jeg nok skal stå distancen hele vejen igennem, siger Stig Grenov.

Ringet op i sidste øjeblik

I stedet for Stig Grenov deltog partiets næstformand, Isabella Arendt, i tirsdagens debat på TV 2.

Arendt var ude at fejre fødselsdag, da hendes aften pludselig tog en helt anden drejning.

- Der var under en time til, det hele gik live, da jeg blev ringet op og hørt, hvor langt jeg var fra hovedbanen, siger Isabella Arendt til TV 2.

Derfra gik det stærkt med at komme frem til debatten og få make-up og mikrofon på i sidste øjeblik.

- Jeg nåede nærmest kun lige at blive nervøs, før det hele rullede. Det er mit tredje folketingsvalg, så der sidder noget på rutinen - heldigvis - men ja, det var med meget kort varsel, forklarer hun.

Kristendemokraternes næstformand, Isabella Arendt, fik stor ros under og efter partilederdebatten på TV 2 på dagen, hvor folketingsvalget blev udskrevet. Video: Mette Stender Pedersen

Afbrudt af ildebefindende før

Partiformand Stig Grenov fulgte i stedet debatten på en tv-skærm.

- Jeg ville være et skarn, hvis jeg ikke ærgrede mig over, at jeg ikke var på. Men jeg var pavestolt over, at Isabella gik ind og klarede det med sådan en flot præstation, siger Grenov.

Også ved det seneste folketingsvalg i 2015 måtte KD-formanden forlade en partilederdebat på grund af et ildebefindende.

Det skyldtes dengang, at han havde drukket og spist for lidt.