BLOG: Rød udlændingepolitik vil give et voldsomt velfærdstab

16x9
Vi står over for en skelsættende tid i dansk politik, mener Britt Bager. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

BLOG: Vi skal ikke sætte den stramme og realistiske udlændingepolitik over styr.

Vi står over for en skelsættende tid i dansk politik. Folketingsvalget i år bliver ikke kun definerende for, hvilken farve regeringen får. Valget kommer til at definere den udlændingepolitik, der vil blive ført i Danmark de næste mange år.

Tallene taler deres eget tydelige sprog. Antallet af asylansøgere falder, når blå partier har magten, mens det stiger, når røde partier har magten. Så enkelt kan det siges. Og der er intet, der tyder på, at tendensen vil ændre sig, hvis Socialdemokratiet indtager Statsministeriet efter folketingsvalget.

Socialdemokratiet har sat sig for at lempe udlændingepolitikken markant. Mette Frederiksen vil hæve integrationsydelsen og fjerne kontanthjælpsloftet. Hun vil give arbejdsløse udlændinge flere penge i offentlig forsørgelse. Det vil gøre det langt mere attraktivt for asylansøgere at tage til Danmark, og det vil fastholde udlændinge og især indvandrerkvinder på sociale ydelser. Det vil være dybt skadeligt for Danmarks økonomi, integrationen og sammenhængskraften.

Dertil kommer, at De Radikales leder, Morten Østergaard, nu har stillet et ultimativt krav til Mette Frederiksen. Et krav, hun bliver nødt til at indfri, hvis hun vil gøre sig forhåbninger om at blive statsminister. Socialdemokratiet skal rulle paradigmeskiftet tilbage, ligesom at der skal være en helt ny retning for dansk udlændingepolitik.

Med Venstres udlændingepolitik – herunder 112 markante stramninger – har vi sikret, at vi har fået asyltilstrømningen under kontrol, at Danmark er gået fra at være den 5. mest attraktive asyldestination i Europa i 2014 under den socialdemokratiskledede regering til en plads som nummer 17 i 2018.

Indtager Mette Frederiksen Statsministeriet, vil hun slå et kæmpe hul i statskassen. For en lempelig rød udlændingepolitik bliver meget dyr for skatteborgerne. 5.000 ekstra asylansøgere koster 2,3 mia. kr. Det kan man få 4.000 sygeplejersker eller godt 4.400 pædagoger eller 3.280 politibetjente for. Med det in mente kan du måske forestille dig, hvor dyrt det vil blive for det danske samfund – for dig og mig – hvis Mette Frederiksen, Morten Østergaard og Pernille Skipper kommer til at definere retningen for dansk udlændingepolitik.

Vi skal ikke sætte den stramme og realistiske udlændingepolitik over styr. Det vil gå ud over sammenhængskraften i samfundet, presse vores økonomi og komme til at koste penge, der ellers kunne være brugt på kernevelfærd.

Om ikke så længe kommer danskerne til at stå over for et meget klart valg. Valget mellem at fortsætte den faste og retfærdige kurs, som vi har været garanter for de sidste fire år. Eller valget om at gamble med Danmarks fremtid med stor risiko for mislykket integration og et massivt velfærdstab for danskerne.