BLOG: R√łd udl√¶ndingepolitik vil give et voldsomt velf√¶rdstab

16x9
Vi står over for en skelsættende tid i dansk politik, mener Britt Bager. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

BLOG: Vi skal ikke sætte den stramme og realistiske udlændingepolitik over styr.

Vi st√•r over for en skels√¶ttende tid i dansk politik. Folketingsvalget i √•r bliver ikke kun definerende for, hvilken farve regeringen f√•r. Valget kommer til at definere den udl√¶ndingepolitik, der vil blive f√łrt i Danmark de n√¶ste mange √•r.

Tallene taler deres eget tydelige sprog. Antallet af asylans√łgere falder, n√•r bl√• partier har magten, mens det stiger, n√•r r√łde partier har magten. S√• enkelt kan det siges. Og der er intet, der tyder p√•, at tendensen vil √¶ndre sig, hvis Socialdemokratiet indtager Statsministeriet efter folketingsvalget.

Socialdemokratiet har sat sig for at lempe udl√¶ndingepolitikken markant. Mette Frederiksen vil h√¶ve integrationsydelsen og fjerne kontanthj√¶lpsloftet. Hun vil give arbejdsl√łse udl√¶ndinge flere penge i offentlig fors√łrgelse. Det vil g√łre det langt mere attraktivt for asylans√łgere at tage til Danmark, og det vil fastholde udl√¶ndinge og is√¶r indvandrerkvinder p√• sociale ydelser. Det vil v√¶re dybt skadeligt for Danmarks √łkonomi, integrationen og sammenh√¶ngskraften.

Dertil kommer, at De Radikales leder, Morten √ėstergaard, nu har stillet et ultimativt krav til Mette Frederiksen. Et krav, hun bliver n√łdt til at indfri, hvis hun vil g√łre sig forh√•bninger om at blive statsminister. Socialdemokratiet skal rulle paradigmeskiftet tilbage, ligesom at der skal v√¶re en helt ny retning for dansk udl√¶ndingepolitik.

Med Venstres udl√¶ndingepolitik ‚Äď herunder 112 markante stramninger ‚Äď har vi sikret, at vi har f√•et asyltilstr√łmningen under kontrol, at Danmark er g√•et fra at v√¶re den 5. mest attraktive asyldestination i Europa i 2014 under den socialdemokratiskledede regering til en plads som nummer 17 i 2018.

Indtager Mette Frederiksen Statsministeriet, vil hun sl√• et k√¶mpe hul i statskassen. For en lempelig r√łd udl√¶ndingepolitik bliver meget dyr for skatteborgerne. 5.000 ekstra asylans√łgere koster 2,3 mia. kr. Det kan man f√• 4.000 sygeplejersker eller godt 4.400 p√¶dagoger eller 3.280 politibetjente for. Med det in mente kan du m√•ske forestille dig, hvor dyrt det vil blive for det danske samfund ‚Äď for dig og mig ‚Äď hvis Mette Frederiksen, Morten √ėstergaard og Pernille Skipper kommer til at definere retningen for dansk udl√¶ndingepolitik.

Vi skal ikke s√¶tte den stramme og realistiske udl√¶ndingepolitik over styr. Det vil g√• ud over sammenh√¶ngskraften i samfundet, presse vores √łkonomi og komme til at koste penge, der ellers kunne v√¶re brugt p√• kernevelf√¶rd.

Om ikke så længe kommer danskerne til at stå over for et meget klart valg. Valget mellem at fortsætte den faste og retfærdige kurs, som vi har været garanter for de sidste fire år. Eller valget om at gamble med Danmarks fremtid med stor risiko for mislykket integration og et massivt velfærdstab for danskerne.