Ingen bliver borgmester-vikar i København efter voldtægtssag

16x9
Enhedslisten forventer, at teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen vender hurtigt tilbage. Foto: TV 2 Lorry

Ninna Hedeager Olsen oplyste søndag, at en meget omtalt voldtægtssag skete i hendes hjem, og at hun kender begge parter.

Enhedslisten udpeger ikke en vikar for Ninna Hedeager Olsen, der er Teknik- og Miljøborgmester i Københavns Kommune. Det har bestyrelsen i Enhedslisten København besluttet tirsdag aften, oplyser bestyrelsen i en pressemeddelelse.

Enhedslisten København oplyser i pressemeddelelsen, at beslutningen er truffet på baggrund af en forventning om, at Ninna Hedeager Olsen "vender hurtigt tilbage."

Bestyrelsesmedlem, Maria Nielsen, udtaler på vegne af Enhedslisten København:

- Vi forventer, at hun vender hurtigt tilbage og mener derfor ikke, det er nødvendigt lige nu. Vi vurderer selvfølgelig sagen løbende. Det her følger jo efter en forfærdelig sag, og jeg håber på forståelse, for at jeg ikke kan sige mere af hensyn til offeret og politiets efterforskning.

Ninna Hedeager Olsen meddelte søndag i et Facebook-opslag, at hun ”trækker stikket i en kortere periode”. Årsagen er en meget omtalt voldtægtssag, hvor et mandligt bestyrelsesmedlem af Enhedslisten København er sigtet for at have voldtaget en kvinde.

I opslaget skrev Ninna Hedeager Olsen, at hun var dybt berørt af sagen, at hun kendte parterne og at overgrebet havde fundet sted i hendes hjem.

Sagen omkring voldtægt begået af et tidligere bestyrelsesmedlem i Enhedslisten København: Jeg er dybt berørt. Det...

Posted by Ninna Hedeager Olsen on Sunday, April 7, 2019

Nægter sig skyldig

Tidligere mandag kom det frem, at manden er sigtet for at have skaffet sig vaginalt samleje med den forurettede kvinde, ”der som følge af alkoholindtag og/eller træthed befandt sig i en tilstand eller situation, i hvilken hun var ude af stand til at modsætte sig handlingen”, som der står i retsbogen.

Ifølge sigtelsen skete episoden på et tidspunkt mellem 31.marts klokken 00.00 og 1. april cirka klokken 10.

Manden valgte at melde sig selv tirsdag i sidste uge, men nægtede sig skyldig under grundlovsforhøret, der varede cirka halvanden time onsdag aften. Her blev det dog ikke besluttet, at han skulle varetægtsfængsles.

Det skete først fredag, hvor Østre Landsret valgte at varetægtsfængsle ham i 18 dage, efter at anklageren havde kæret byrettens afgørelse.

Der er nedlagt navneforbud i sagen, og manden har valgt at fratræde alle sine poster i Enhedslisten. Han har dog nægtet sig skyldig i anklagerne.