Politik

DF'er melder Radio24syv til politiet efter aprilsnar

Pia Adelsteen fra DF har valgt at politianmelde en opringning fra stationens fiktive nyhedsvært Kirsten Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm.

Radio24syv er blevet meldt til politiet, skriver DR.

Overfor TV 2 bekræfter Pia Adelsteen, medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti (DF), at hun har politianmeldt radiostationen.

Det sker efter en opringning fra satireprogrammet Den Korte Radioavis 1. april, hvor den fiktive vært Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm udgav sig for at være politibetjent.

Værten fortalte Adelsteen, at en lastbil var kørt ind gennem bodegaen A’porta i Mariager, som ejes af Pia Adelsteen og hendes mand, Kim Christiansen, der også er transportordfører for partiet, og at en person var død. Radio 24 syv har undskyldt og beklaget - men Pia Adelsteen har altså valgt at anmelde episoden til politiet.

- Jeg har været dybt rystet efter den opringning. Det kan godt være, jeg var naiv, men det er ikke noget, nogen bør udsættes for, siger Pia Adelsteen til TV 2.

Hun oplyser til TV 2, at hun er blevet afhørt kort af politiet over telefonen.

Jørgen Ramskov, chefredaktør på Radio 24 syv, har ingen kommentarer.

- Vi har undskyldt og beklaget. Hvad Pia Adelsteen gør, kan vi ikke bestemme. Men vi undskylder gerne igen, siger Jørgen Ramskov til TV 2.