Politik

DF-politiker beklager kommentar om ”jeres røvkedelige liv”

En omfartsvej ved Mariager er en god forretning, der vil få samfundsmæssig værdi, sagde Dansk Folkepartis transportordfører, Kim Christiansen, tirsdag. Liselotte Sabroe / Scanpix

Kim Christiansen undskylder udbrud på Facebook.

Der er ikke behov for en otte kilometer lang omfartsvej ved den nordjyske landsby Mariager. Det siger Dansk Folkepartis Kim Christiansen onsdag, efter at partiet har droppet den planlagte vej.

I stedet lægger partiet op til en væsentligt kortere og langt billigere vej til 80 millioner kroner.

Indtil tirsdag stod Kim Christiansen ellers hårdnakket fast på nødvendigheden af den 377 millioner kroner dyre vej. Det på trods af kritik fra flere sider.

På et tidspunkt fik han nok af kritikken og en debatkultur, som han siger har taget en svinsk drejning. Det kom til udtryk i et kommentarspor på Facebook, hvor omfartsvejen blev diskuteret:

- Hold kæft, hvor har alle I medløbere sat jer ind i sagen. Mon ikke bare I mangler lidt indhold i jeres røvkedelige liv... Den omfartsvej bliver en kæmpe gevinst for Mariager, men selvfølgelig ikke for alle SoMe-tosser, der bare skal af med deres frustrationer over ikke at have drevet det til noget her i livet. Trods alt en stor hilsen til alle, skrev Kim Christiansen.

Siger undskyld

Senere slettede han kommentaren. Og nu beklager han sit udbrud.

- Jeg synes bare, at debatten har været svinsk og useriøs på de sociale medier. Så er det selvfølgelig beklageligt, at jeg selv brænder en sikring og kører med på den dér, siger han i ’Go’ aften Danmark’ på TV 2.

- Den er trukket tilbage, og jeg undskylder, lyder det fra ham.

Transportordførerens udbrud faldt i en kommentar til et opslag, som debattør og kommunikatør Anna Thygesen havde lavet. Hun delte et indslag fra TV 2, hvor Kim Christiansen svarer på kritikken af den famøse omfartsvej, og kalder det ”magtarrogance i allerhøjeste potens”.

Opslaget afstedkom en række kommentarer fra folk, der blandt andet kalder Kim Christiansen for klaphat og en pamper-nar.

Opslaget er siden blevet slettet.

DF-politikeren burde dog ikke være gået med på det niveau, siger han nu. Han har følt et pres på sin person, og så gik han på Facebook og kommenterede på en – ifølge ham selv – ikke særlig seriøs måde. Derfor beklager han, at han lod sig rive med.

- Den tager jeg på mig. Der burde jeg have så meget rutine, at jeg ikke hopper med på den. Men det er klart, at på et eller andet tidspunkt har man også en personlig grænse, der er blevet overskredet, siger han.

Vej løb med opmærksomhed

Omfartsvejen til 377 millioner kroner - som nu bliver 80 millioner - er en del af regeringen og Dansk Folkepartis nye infrastrukturforlig til 112 milliarder, der bliver aktuelt, hvis blå blok vinder det folketingsvalg, der skal afholdes senest 17. juni.

Forligsparterne har blandt andet vedtaget store projekter som den tredje Limfjordsforbindelse til 6,6 milliarder kroner og udvidelse af en række motorvejsstrækninger.

Men det var Dansk Folkepartis ønske om en omfartsvej udenom Mariager, der løb med meget af opmærksomheden. Især fordi partiets transportordfører, Kim Christiansen, bor i nærheden af Mariager og driver en kro i byen med de cirka 2500 indbyggere.

Formålet med vejen er at lede tung trafik udenom landsbyen, hvor den udgjorde en sikkerhedsrisiko og desuden ødelagde tagrender og blomsterkrukker, har Kim Christiansen forklaret Radio24Syv.

Debatten fik ny næring, da TV 2 satte et kamera op på Mariager torv og filmede i 12 timer. I den periode kom der fire lastbiler og en skolebus forbi. Alle med ærinder i byen.