Politik

DF-politiker i klammeri med DR-fotograf - nu kan han straffes

Jørn Dohrmann, medlem Europa-Parlamentet for DF, har fået fjernet sin parlamentariske immunitet.  Henning Bagger / Ritzau Scanpix

I 2017 vristede Jørn Dohrmann et kamera fra en DR-fotograf. Nu kan anklagemyndigheden tage fat på sagen.

Medlemmerne af Europa-Parlamentet har tirsdag besluttet at tage den retlige immunitet fra Jørn Dohrmann. Det sker efter anmodning fra danske myndigheder.

Den danske parlamentariker havde selv ønsket, at det skulle ske.

Dermed kan anklagemyndigheden komme videre med en sag fra 2017, da Jørn Dohrmann (DF) vristede et kamera fra en tv-fotograf fra DR i det sydlige Jylland.

I forbindelse med en dokumentarudsendelse var tv-fotografen Birger Lund i april 2017 taget til Dohrmanns bopæl i Vamdrup for at filme dækbilleder til brug for udsendelsen. Det førte til en korporlig kontrovers, hvor Dohrmann tiltvang sig med magt tv-kameraet fra Birger Lund.

- Vi betragter det som en særligt alvorlig sag, fordi vi ser det som et forsøg fra Dohrmanns side på at forhindre pressen i at passe sit arbejde, sagde Birger Lunds advokat, Tyge Trier, til Politiken tidligere på året.

DF-politikeren er sigtet for at overtræde straffelovens paragraffer om henholdsvis hærværk, ulovlig tvang og brugstyveri, og risikerer en at få en bøde for sagen.

Tirsdagens afstemning følger en sagsbehandling i EU-Parlamentets retsudvalg.

Et enigt udvalg stemte i sidste uge for at indstille til, at parlamentet skulle ophæve danskerens retlige immunitet.