I 2016 havde en dansk politiker en baby med i Folketingssalen, uden at det blev påtalt.
Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, valgte tirsdag at bede det konservative folketingsmedlem Mette Abildgaard om at forlade Folketingssalen, fordi hun havde sin fem måneder gamle baby på armen.
Episoden har skabt debat, men det er ikke kun herhjemme, at babyer i politik bliver diskuteret.
Mette Abildgaard (K) og hendes fem måneder gamle datter blev bedt om at forlade Folketingssalen. Video: Astrid Skov Andersen
I flere lande har kvindelige politikere de senere år udfordret normerne og taget deres nyfødte babyer med på job. I USA har man ovenikøbet stemt og vedtaget regler, der giver mødrene ret til at tage små børn med på arbejde.
I Australien har en kvindelig politiker sågar holdt tale, samtidig med at hun ammede.
I april 1974 var det forsidestof i aviserne, at den danske venstrefløjsaktivist Tine Schmedes blev smidt ud af Københavns Rådhus med sin syv måneder gamle søn.
Da den på det tidspunkt 27-årige politiker begyndte at amme sin søn, blev det for meget for overborgmester Urban Hansen. Som hovedstadens førstemand, valgt af Socialdemokratiet, var det ham, der bestemte, og han bad Tine Schmedes om at gå ind i et tilstødende lokale, mens amningen stod på.
Tine Schmedes blev smidt ud for at amme sin søn i Københavns Borgerrepræsentation. Foto: Aktuelt, 2. april 1974
Ifølge datidens aviser var moderen dog velkommen til at have sin søn med i salen, så længe hun ikke gav ham mad.
Her tager politikerne babyer med på arbejde
FN’s Generalforsamling
Foto: Carlo Allegri / Ritzau Scanpix
New Zealands premiereminister, Jacinda Ardern, har sin baby, Neve, med på arbejde. Billedet er taget, kort før hun skal tale på Nelson Mandela Peace Summit under FN's 73. generalforsamling i New York i september 2018.
Dagen forinden havde medlemmerne enstemmigt vedtaget en resolution, der tillader politikere at tage børn under et år med på arbejde, hvis de skal stemme. Det skete efter pres fra netop Tammy Duchworth.