BLOG: Hvorfor sætter politikerne Levakovic og kriminalitet over Mint og sikkerhed?

16x9
Danskernes sikkerhed skal vælges højere end hensynet til kriminelle udlændinge, siger Mette Thiesen. Foto: Nye Borgerlige

BLOG: Sidste år blev den 13-årige thailandske pige, Mint, udvist af Danmark. I dag fik den seriekriminelle, Jimmi Levakovic, derimod lov til at blive.

Politikerne giver dommerne i Højesteret skylden for dette totale vanvid, men så let skal de ikke slippe. Vi skal huske på, at det er politikerne, der laver lovgivningen, som domstolene dømmer efter. Det er politikerne, der er skyld i dette. Det er dem, som svigter danskerne, fordi de ikke har viljen og modet til at lave lovgivning, der løser udlændingepolitikken fra bunden.

Mint havde lært dansk på et enkelt år, havde danske venner og veninder, fulgte flittigt sin skolegang, og hendes forældre forsørgede sig selv. Det blev vurderet, at Mint ikke kunne integreres i Danmark. Det mener politikerne tilsyneladende, at Levakovic kan, selvom han er dømt 23 gange for i alt 35 grove forbrydelser. I 2017 begik han eksempelvis et hjemmerøveri hos en skrækslagen 66-årig kvinde på Østerbro, hvor han og to andre udgav sig for at være VVS-mænd, som skulle tjekke hendes vandforsyning. Jeg kan slet ikke finde ord. Jeg kan ikke forstå, at politikerne sætter Levakovic og kriminalitet over Mint og sikkerhed. Det skal stoppes.

I Nye Borgerlige har vi tre ufravigelige krav til enhver statsministerkandidat, der ønsker vores opbakning til at danne regering. Et af dem er, at kriminelle udlændinge skal udvises konsekvent og efter første dom. Havde politikerne indført dette, ville Levakovic være udvist for længst. Dermed ville mindst 35 forbrydelser være forhindret. Politikerne er skyldige i, at Levakovic, der er kroatisk statsborger, nu får lov til at blive i Danmark – med risiko for, at endnu flere bliver ofre for hans grove kriminalitet.

Vi vil sætte politikerne stolen for døren. Vi vil kræve, at problemerne bliver løst fra bunden. Danskernes sikkerhed skal altid vægtes højere end hensynet til kriminelle udlændinge. Hvis du stemmer, som du plejer, får du mere af det samme. Jeg vil anbefale dig at sætte dit kryds ved Nye Borgerlige, så vi kan få vores frie og trygge land tilbage.