BLOG: Hvorfor tager Mette Frederiksen ikke afstand fra krænkelser af unge kvinder?

16x9
Mette Frederiksen Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

BLOG: #metoo-bevægelsen har afsløret en trist krænkelseskultur mange steder verden over.

Forleden kom det så frem, at også flere ungdomspartier i Danmark har dannet ramme om sådanne krænkelser.

Krænkelser har ikke noget politisk tilhørsforhold og kan desværre forekomme alle steder. Det ændrer imidlertid ikke på det faktum, at det hver gang er dybt forkasteligt, når det sker. Det er ganske enkelt ikke i orden at overskride andre menneskers grænse for tilnærmelser. Naturligvis skal der fra tid til anden være plads til flirt, tilnærmelser og kærtegn i hverdagen. Alt andet ville da være trist og kedeligt. Men det skal altid foregå på en måde, hvor begge parter er indforståede med det.

Socialdemokratiets top dækkede over krænkelser i ungdomspartiet

Forleden var det en sag fra Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU), der kom for dagens lys. En tidligere formand havde tilsyneladende ikke fortalt sandheden, da han i 2017 trak sig fra formandsposten. Han begrundende det dengang med udmattelse og en hård politisk kultur og fik efterfølgende masser af sympatitilkendegivelser fra socialdemokrater.

Sandheden var imidlertid, at formanden havde trukket sig – eller måske snarere var blevet bedt om at trække sig – fordi han krænket fem unge kvinder i DSU.

Det opsigtsvækkende i sagen er, at hele Socialdemokratiets top var vidende om og dermed dækkede over den rigtige årsag til DSU-formandens afgang – nemlig krænkelserne. Det gjaldt såvel partisekretær Jan Juul Christensen, gruppesekretær Henrik Dam Kristensen og ikke mindst partiformand Mette Frederiksen, indrømmede hun selv forleden.

Mette Frederiksen kendte til sandheden – og dækkede over den

En temmelig overraskende udmelding, da det jo så betyder, at Mette Frederiksen har været fuldt ud vidende om det spil for galleriet – eller løgn, om man vil – som Socialdemokratiets top har opført for at mørklægge sagen og dække over ungdomspartiets tidligere formands krænkelser af unge kvinder.

I stedet for at gå i brechen for de krænkede unge kvinder og tage afstand fra krænkelserne har Socialdemokratiets statsministerkandidat, Mette Frederiksen, i et interview 12. marts endda understreget, at hun synes, at sagen er håndteret klogt.

Information kan så i dag – 15. marts – berette om en ny sag i DSU, hvor ti unge mænd i en Facebook-gruppe har siddet og udvekslet seksuelt krænkende beskeder om unge kvindelige ungdomspartifæller, mens kvinderne stod på talerstolen og gav deres mening til kende om politiske emner. To af de unge mænd er nu blevet bedt om at trække sig fra deres tillidsposter. Det bliver interessant at høre Mette Frederiksen og de andre socialdemokratiske partispidsers holdning til denne nye sag.

Jeg forstĂĄr nemlig ikke, hvordan ”børnenes statsminister”, som Mette Frederiksen jo bryster sig af at ville være, i forhold til den først omtalte sag dækker over krænkelser i sit eget ungdomsparti og dækker over ham, der har krænket, i stedet for fĂĄ sandheden frem og hjælpe de fem unge kvinder, der er ofrene her. Hvorfor tager Mette Frederiksen ikke klart og tydeligt afstand fra krænkelserne af de unge kvinder?