Under 100 dage til valget: Tag kandidattesten allerede nu

Fire ud af fem folketingskandidater har allerede afgivet deres svar. Hvilken kandidat passer til dig?

Hvilken folketingskandidat er du mest enig med?

Det kan du nu få hjælp til at finde ud af med TV 2s kandidattest, der nu er online.

Testen består af en række spørgsmål om alt fra klima til skattepolitik, og efter svarerne får man et godt bud på, hvilken folketingskandidat i ens område, man er mest enig med.

- Kandidattesten kan bruges som en rigtig god inspiration til, hvilke partier og kandidater, som man skal kigge nærmere på. Det kan være, at man bliver overrasket - og det kan være, at man bliver bekræftet i, at det er netop er de kandidater, man skal holde øje med, siger Asger H. Nielsen, administrerende direktør i analysevirksomheden Megafon, der sammen med TV 2, TV 2 Regionerne og datavirksomheden Paqle har udviklet testen.

For første gang har kandidattesten til folketingsvalget nu også regionale spørgsmål, så testen bliver endnu mere præcis.

Vælgernes egen dagsorden

Det er naturligvis frivilligt for folketingskandidaterne at deltage i TV 2s kandidattest, men allerede fra i dag medvirker 81% af kandidaterne – 669 af 824 – i testen.

I takt med at endnu flere kandidater i de kommende uger besvarer testen bliver den mere nøjagtig, og vi opfordrer derfor brugerne til at tage testen igen senere.

I kandidattesten er det vælgerne, der bestemmer, hvilke spørgsmål politikerne skal svare på.

Inden formuleringen af spørgsmålene har Megafon gennemført omfattende kvalitative og kvantitative undersøgelser blandt danskerne om, hvilke konkrete emner og forhold der har betydning, når de skal sætte deres kryds.

Det er altså ikke politikeres, journalisters eller valgeksperters vurdering af, hvad der er vigtigt til et folketingsvalg, men derimod vælgernes egen dagsorden, der har været udgangspunktet.

Du kan tage testen her – og læse meget mere om testen her.