Politik

Mette Frederiksen kendte til krænkelser i DSU

Socialdemokraternes formand har indtil tirsdag nægtet at forholde sig til, om hun kendte til sagen.

Mette Frederiksen var klar over, at der havde fundet krænkelser sted i den politiske ungdomsorganisation, DSU.

Det fortalte hun tirsdag foran Folketingssalen.

Her spurgte en journalist fra Berlingske, om hun vidste, at den daværende formand, Lasse Rasmussen, gik af, fordi han havde krænket nogle kvinder, 

- Ja, det afgørende for mig er, at DSU har handlet på de episoder, der har været. Det synes jeg, man har gjort klogt ved, at den formand, der var involveret i det, fratrådte. Nu er der kommet en ny formand, det synes jeg er rigtig godt, siger hun.

Trak sig efter grænseoverskridende adfærd

Den tidligere formand i DSU erkendte sidste uge i et opslag på Facebook, at han i sin tid som formand havde udsat flere kvindelige medlemmer i ungdomspartiet for grænseoverskridende adfærd. 

Det var den virkelige grund til, at han for halvandet år siden trak sig fra posten som formand, forklarede han: 

- Jeg var grænseoverskridende i min adfærd over for nogle kvindelige medlemmer af DSU. Det gør mig ondt og det var aldrig min mening. Jeg havde ikke været mit personlige ansvar og mit formandsansvar bevidst, skrev den 29-årige ungdomspolitiker 6. marts.

Han havde ellers i et Facebook-opslag et år forinden meldt ud, at han trak sig med øjeblikke virkning på grund af arbejdspresset: 

- Jeg er overbelastet, og jeg er udmattet, og jeg kan derfor ikke varetage alle mine mange opgaver som formand for DSU. Det var ikke nu eller sådan her, jeg havde lyst til at stoppe, men det er man desværre ikke altid selv herre over, skrev han. 

Ifølge en pressemeddelelse fra DSU bestod den grænseoverskridende adfærd blandt andet i "befamlinger i forbindelse med aktiviteter i DSU." 

Kendte til sagen længe

Torsdag i sidste uge fortalte Socialdemokratiets gruppesekretær, Henrik Dam Kristensen, ifølge Jyllands-Posten, at den politiske gruppe på Christiansborg har kendt til sagen, siden Lasse Quvang Rasmussen trådte tilbage. 

Mette Frederiksen har indtil tirsdag nægtet at forholde sig til, om hun kendte til sagen.