Politik

BLOG: Nej tak til kvoter – kvinder kan selv

BLOG: Kvinder kan selv – vi har ikke brug for positiv særbehandling.

Jeg elsker kvindernes internationale kampdag!

Dagen repræsenterer for mig en hyldest til alle de selvstændige, seje kvinder, som gennem årene har blæst på kønsnormer, jantelov og forstokket kvindesyn.

For vi kan godt selv. Vi behøver ikke politisk hjælp for at komme til tops. Jeg ønsker i hvert fald ikke at trænge foran køen blot fordi, jeg er kvinde. Jeg vil måles på mine kvalifikationer og ikke på mit køn.

Kvinder kan selv – vi har ikke brug for positiv særbehandling.

Kvindernes internationale kampdag er i høj grad også en politisk dag, som diverse interesseorganisationer politiske partier og meningsdannere bruger som afsæt til forslag, der vil bryde med kvinder og familiers frie valg. De kan på overfladen lyde meget sympatiske, men kan i virkeligheden risikere at sætte kvindekampen tilbage.

I år er ingen undtagelse. Således har Ledernes Hovedorganisation været på banen med et forslag om at øremærke 16 ugers barselsdagpenge til fædre.

Det synes jeg er ærgerligt, for det er slet og ret et indgreb i familiernes frihed. Jeg ønsker, at alle familier skal have maksimal frihed til at indrette sig, som de vil.

For vi skal respektere kvindens, mandens og familiens valg. Der kan være mange årsager, der gør, at familier prioriterer, som de gør.

Ligestilling handler også om at respektere voksne menneskers beslutninger. Og hvis en familie kommer frem til, at moderen tager størstedelen af barslen, så skal velmenende politikere blande sig helt uden om. De ved ikke bedst – det gør familien.

Ledernes forslag er endnu et forsøg på at bruge voksne mennesker som led i en ideologisk kamp for resultatlighed – det er vi i Liberal Alliance imod. Staten skal ikke blande sig i, hvordan den enkelte familie indretter sig.

Sæt i stedet kvinden fri. Vi kan godt selv!