Politik

Klager over Lykketoft efter ordene: "Hvis I indgår den aftale, slår jeg jer ihjel"

Pernille Schoor (A) har klaget over Mogens Lykketoft (S). Thomas Lekfeldt/Mads Claus Rasmussen  / Ritzau Scanpix

Det var en munter bemærkning, lyder det fra Mogens Lykketoft.

Folketingspolitiker Pernille Schnoor fra Alternativet har torsdag klaget til Folketingets Præsidium over kollegaen Mogens Lykketoft (S) efter en situation i kantinen på Christiansborg.

Ifølge Pernille Schnoor sad hun alene og spiste frokost, da Mogens Lykketoft kom ind i kantinen og henvendte sig til hende.

Efter en kort ordveksling udtrykte Mogens Lykketoft sin holdning til forhandlingerne om sundhedsreformen, hvor Alternativet stadig er med. Det gjorde han ifølge Pernille Schnoor med ordene: "Hvis I indgår den aftale, slår jeg jer ihjel.”

Det fik hende til at skrive om episoden på Twitter:

  - Jeg er faktisk lidt rystet. Er i dag blevet overfuset af Mogens Lykketoft i frokostpausen på Christiansborg.

Hun fortæller til TV 2, at hun ville give ham muligheden for at sige, det bare var humor, så hun spurgte: ”Mener du det bogstaveligt?”, hvortil socialdemokraten ifølge Pernille Schnoor svarede: "Jeg skal i hvert fald garantere for, at hvis I laver den aftale, så vil jeg personligt sørge for, I bliver fuldstændig udraderet til valget”.

Munter bemærkning

Mens Pernille Schnoor oplevede situationen som grænseoverskridende, så mener Mogens Lykketoft, at kollegaen fra Alternativet mangler humoristisk sans.

- Det var da helt utroligt, så alvorligt en munter bemærkning er blevet taget ned. Den eneste trussel mod Alternativet er vælgernes reaktion, hvis I holder Lars Løkkes sundhedsreform i live og lukker folkestyret i regionerne. Det vil gøre jer sårbare, skriver han på Twitter.

Han uddyber over for Berlingske, at han i spøg prøvede at fortælle hende, at Alternativet slår sig selv ihjel ved at ”hjælpe Lars Løkke med en så dårlig reform”.

Han afviser dog ikke, at ordene faldt på den måde, som Pernille Schnoor refererer på Twitter.

- Men man er nødt til at se folks ansigtsudtryk, når de siger noget, og ikke lade sig slå ud på den måde. Nu må du holde op. Jeg grinede af hende og sagde: ”I laver vel ikke den der aftale, ellers slår jeg jer ihjel”, og så lignede hun en, der troede, at jeg var ved at slå hende, men det var jeg ikke, siger han til avisen.

Groft tilfælde

Men Pernille Schnoor opfattede ikke den garvede socialdemokrats ord som humor.

- Der var intet muntert i hans udtryk, der var intet muntert i hans stemmeføring, hvor han jo nærmest råbte, siger hun.

Derfor har hun sendt en klage til Folketingets Præsidium. Hun mener, det er nødvendigt med en diskussion om kulturen på Christiansborg. Hun kalder episoden i kantinen for sigende for kulturen på Christiansborg, men "et særligt groft tilfælde", som hun ikke har oplevet før.