Lippert

Pia Kjærsgaard: Venstrefløjen siger 'racist', når argumenterne slipper op

Ordet 'racist' er ikke ét, man skal bruge i tide og utide, mener Folketingets formand efter en ophidset debat om udlændingepolitikken

Det er et skældsord at sige 'racist', og derfor skal det ikke bruges i Folketingssalen. Det mener Folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF), efter hun er kommet under beskydning for at gribe unødigt ind i en debat om den danske udlændingepolitik.

- Det er typisk, at venstrefløjen desværre har en tilbøjelighed til at bruge ordet racist, når argumenterne slipper op, lød det onsdag fra Pia Kjærsgaard i Talkshowet 'Lippert' på TV 2 NEWS.

- Jeg synes, vi skal passe på, at det ikke bare bliver et almindeligt ord, man slynger ud hvor som helst og når som helst. Det er et grimt ord, mener Pia Kjærsgaard. Der holder fast i, at det var rigtigt at bremse den debat, der torsdag i sidste uge foregik i Folketingssalen.

STRAFFELOVENS RACISMEPARAGRAF

§ 266 b. Den, der offentligt eller med forsæt til udbredelse i en videre kreds fremsætter udtalelse eller anden meddelelse, ved hvilken en gruppe af personer trues, forhånes eller nedværdiges på grund af sin race, hudfarve, nationale eller etniske oprindelse, tro eller seksuelle orientering, straffes med bøde eller fængsel indtil 2 år.

Kilde: Retsinformation.dk 

Groft angreb på en gruppe mennesker

Det var Enhedslistens folketingsmedlem Pelle Dragsted, der fra Folketingets talerstol sagde, at Kenneth Kristensen Berth udtalte sig racistisk i forbindelse med debatten om udlændingepolitikken.

Jeg opfattede det som et racistisk udsagn og et groft angreb på en gruppe mennesker

Pelle Dragsted, MF, Enhedslisten

Kristensen Berth stillede nemlig spørgsmålstegn ved, om ”integration af folk fra overvejende muslimske lande over hovedet kunne lade sig gøre.”

- Jeg opfattede det som et racistisk udsagn og et groft angreb på en gruppe mennesker, forklarer Pelle Dragsted og afviser Pia Kjærsgaards beskyldning om at være kommet til kort i debatten ved sit ordvalg.

- For mig er diskussionen om ordet ikke så vigtig, som den er for højrefløjen. Det vigtige er, at Kenneth Kristensen Berth sagde noget, der var forkert, for langt de fleste muslimer klarer sig godt i Danmark, siger han.

Onsdag blev Pia Kjærsgaards indgriben i debatten taget op på et forretningsudvalgsmøde i Folketinget, hvor der blandt andet blev udtalt kritik fra folketingsmedlem Jacob Mark, der sidder i Udvalget for forretningsordenen for SF.

- Jeg mener, at begge parter skulle have haft mulighed for at sige, hvad de mener. Der skal være ytringsfrihed i salen, siger Jacob Mark til TV 2.

Formanden ser ikke racisme som et dansk problem

Mens Folketingets formand anså det som vigtigt at skride ind over for sprogbruget i den politiske debat, så har Pelle Dragsted oplevet opbakning for trække en streg i sandet.

Pia Kjærsgaard mener ikke, der er fare for racistiske tendenser i det danske samfund.

- Jeg har fået enormt mange henvendelser fra mennesker med anden etnisk herkomst, der er glade for, at jeg har sagt fra. Folk, der oplever, at ligemeget hvor godt de gør det, så får de noget andet at vide fra politikerne, konkluderer han efter de seneste dages debat.

Jeg synes, vi er fordomsfri

Pia Kjærsgaard, Formand, Folketinget, Dansk Folkeparti

Pia Kjærsgaard afviser, at der er et problem med racisme i Danmark, som skal håndteres.

- Det mener jeg ikke, der er. Jeg synes, vi er fordomsfri. Vi er åbne, og vi er tolerante og det skal vi blive ved med at være, siger hun.

Se hele interviewet med Pia Kjærsgaard på TV 2 Play.