Politik

Overgrebsmistænkte i LA Ungdom er uønskede i moderparti

Liberal Alliance har bedt fire medlemmer af ungdomspartiet om at blive væk fra arrangementer.

Liberal Alliance har taget en foreløbig konsekvens af påstande om voldtægt og seksuelle krænkelser i partiets ungdomsafdeling.

Partiets politiske ordfører, Christina Egelund, fortæller til Radio24syv, at man har bedt fire mandlige medlemmer af Liberal Alliances Ungdom om at blive væk fra moderpartiets arrangementer.

De mistænkes alle for at have begået overgreb mod kvindelige medlemmer.

- Det er ekstremt følsomt og sårbart for de unge mennesker, der er involveret. Alle har følelserne uden på tøjet i denne situation, og derfor synes jeg ikke, at det er en god idé, at de anklagede tropper op til arrangementer, siger Christina Egelund.

Hun fortæller også, at ungdomspartiet tilsvarende har valgt at udelukke de pågældende fra dets egne arrangementer.

Landsformand væltet

Udelukkelsen sker, efter den tidligere LAU-formand Rasmus Brygger delte anklager om voldtægt og seksuelle krænkelser med Information

Helt konkret drejede det sig om anklager fra syv piger og kvinder i alderen 14 til 21 år. 

Over for avisen forklarede ungdomspartiets landsformand, Carl Andersen, at han havde kendskab til en af de sager, avisen skrev om, men ikke dem alle. Siden blev han væltet af sine partifæller

Efterfølgende fortalte han til TV 2, at han og resten af ledelsen gerne ville have taget posten fra personen, selvom der ikke var en politisag. 

- Men det mente vi ikke, at der var hjemmel til ifølge vores vedtægter. Det havde vi en stor diskussion omkring, sagde Carl Andersen og forklarede, at de heller ikke mente, at de kunne ekskludere ham. 

- Jeg er chokeret

Ifølge Information er der i alt tale om fem mænd i alderen 16 til midt i 20'erne. 

Flere af dem skulle bestride ledende positioner i ungdomspartiet, og fire af dem har ifølge Radio24syv for nylig meldt sig ud af ungdomspartiet, mens en anden blev bortvist fra landsmødet i weekenden.

Jeg er meget, meget vred over de mange mennesker, der har svigtet de her piger

Rasmus Brygger, tidligere LAU-formand

Da den tidligere formand Rasmus Brygger på weekendens landsmøde fik ordet, fortalte han blandt andet, at en af de anklagede mænd skulle have været indblandet i fire sager. 

- Hvorfor hører vi først om de her sager nu? Hvorfor skal overgreb på mindreårige først komme frem i lyset fire dage før et landsmøde? Jeg er chokeret. Og jeg er meget, meget vred over de mange mennesker, der har svigtet de her piger, lød det fra den tidligere formand. 

Sagerne er meldt til politiet.