Politik

Klaus Riskærs parti officielt godkendt til folketingsvalget

Erhvervsmandens parti er blevet tildelt partibogstavet 'E'.

Partiet Klaus Riskær Pedersen er godkendt til at blive opstillet til Folketinget. Det bekræfter Økonomi- og Indenrigsministeriet over for TV 2. 

Erhvervsmandens parti er blevet tildelt partibogstavet 'E' til det kommende valg til Folketinget, der senest skal afholdes 17. juni.

- Indenrigsministeriet har godkendt vor opstilling til folketingsvalget 2019 og har tildelt os bogstav 'E'. Kandidatliste klar i næste uge for opstilling i alle storkredse, skriver Klaus Riskær Pedersen på Twitter. 

 

Klaus Riskær Pedersen, der stiller op i Københavns Storkreds, kommer til at kunne profilere sit parti i de kommende debatter mellem partilederne. 

- Jeg mener, at vi har et tilbud til danskerne, som er anderledes, end hvad man er vant til, siger han. 

Klaus Riskær Pedersen flirtede sidste år med Kristendemokraterne, og han har også været hos andre partier, inden han i november sidste år stiftede et parti i eget navn.

Usædvanligt hurtigt i mål 

Det er kun cirka en uge siden, at partiet Klaus Riskær Pedersen havde indsamlet de 20.109 vælgererklæringer, som er nødvendige for at kunne stille op til det kommende folketingsvalg.

Mandag gav en meningsmåling foretaget af Voxmeter for Ritzau partiet 1,4 procent af stemmerne.

Det rækker ikke nødvendigvis til en plads i Folketinget, idet spærregrænsen ligger på to procent.

Der er dog mulighed for at hente kredsmandater, hvis partiet samler særligt mange stemmer i én eller flere valgkredse.

Klaus Riskær Pedersen indledte sin jagt på vælgererklæringer for bare tre og en halv måned siden, 6. november, og er derfor kommet usædvanligt hurtigt i mål.

Til sammenligning skulle andre partier som Nye Borgerlige og Alternativet bruge henholdsvis et år og halvandet på den samme øvelse.

Men det er ikke kun en plads på stemmesedlen, som det nye parti kan bryste sig af. Partiet Klaus Riskær Pedersen får også plads i de mange valgdebatter, der kommer til at gå forud for det kommende valg. 

- Jeg glæder mig også meget til at komme ud på landevejene og holde offentlige møder. Det har jeg ikke gjort i mange år, og det ser jeg ekstremt meget frem til og glæder mig meget til, siger Klaus Riskær Pedersen. 

Kandidaterne på liste E

På listen kan der også sættes kryds ved yderligere to kandidater end formanden selv. 

De to kendte kandidater er den 48-årige Peter Hjorth, der stiller op i Københavns Omegns Storkreds, og den 50-årige Rolf David Gøtze, som stiller op på Fyn.

Tidligere var også Christina Asklund præsenteret som kandidat i Klaus Riskær Pedersens parti, men hun er blevet fravalgt.