BLOG: Rød blok vil holde folk fast på offentlig forsørgelse

16x9
Det giver mere tryghed i hverdagen og medfører et større selvværd, når børn oplever deres forældre stå op om morgenen og gå på arbejde, skriver Britt Bager. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

BLOG: Vi aldrig haft sĂĄ mange i arbejde. Men det betyder ikke, at vi er i mĂĄl, og vi skal stadig arbejde med en mĂĄlrettet indsats.

De sidste dage har medierne haft en del fokus på beskæftigelsen i Danmark – og specielt i udsatte boligområder, hvor 6 ud af 10 med ikke vestlig-baggrund står udenfor arbejdsmarkedet.

Det er selvfølgelig bekymrende i sig selv. Men mest bekymrende er oppositionens tilgang til det. De vil hæve overførselsindkomsterne og fjerne integrationsydelsen, så det bliver mindre attraktivt at være i arbejde. Det er den helt forkerte vej at gå. Vi skal jo lige netop have folk ud på arbejdsmarkedet. Det har både betydning for den enkelte, for vores fælles velfærd og for børnene.

I Venstre har vi allerede gjort meget for at få flere ud af offentlig forsørgelse – bl.a. med kontanthjælpsloftet, integrationsydelsen og 225-timersreglen. Det har bidraget til, at flere har skiftet kontanthjælpen ud med et arbejde – og som Lars Løkke Rasmussen sagde det i sit ugentlige overblik på Facebook, er det dét største socialpolitiske fremskridt i generationer. Det er jeg enig i.

Seneste tal viser fx, at antallet af personer i kontanthjælpssystemet er faldet med over tyve procent, siden vi indførte kontanthjælpsloftet i april 2016. Det er rigtig meget, og den udvikling, skal vi sikre, fortsætter.

Det betyder ogsĂĄ, at titusindvis af børn nu lever i familier, hvor Ă©n eller begge forældre har forladt kontanthjælpssystemet. Flere børn ser deres forældre stĂĄ op om morgenen og gĂĄ pĂĄ arbejde i stedet for at opleve dem blive hjemme. Alene det giver en kæmpe værdi for børnene. Man kunne kun forestille sig, hvilket forbillede forældrene bliver, nĂĄr de pludselig fĂĄr en tilføjet en ekstra værdi til hverdagen. Noget at stĂĄ op til. Noget at tage sig til. Det giver mere tryghed i hverdagen og medfører et større selvværd. BĂĄde for børnene og for forældrene.  

Dermed giver det en kæmpe værdi for vores alles velfærd.

Vi er allerede nået rigtig langt, hvad angår beskæftigelsen. Faktisk har vi aldrig haft så mange i arbejde. Men det betyder ikke, at vi er i mål, og vi skal stadig arbejde med en målrettet indsats.

Venstre tager problematikken alvorligt. Vi tager et opgør med parallelsamfundet med vores ghettoplan med målet om ingen ghettoer i 2030. Vi fortsætter med at gøre arbejdslivet attraktivt, og vi tager hånd om børn og unge, som vokser op i udsatte boligområder.

Det bekymrende er, at Socialdemokratiet og rød blok ikke gør det samme. At de med deres politik holder folk fast på offentlig forsørgelse er chokerende og skadeligt for Danmark.