Politik

Mette Frederiksen er tryg ved, at Sass kan bestride en ministerpost

Socialdemokratiets gruppeformand har været ramt af depression, fortæller han i interview.

Skulle det lykkes Socialdemokratiet at vinde magten ved næste valg, er partiformand Mette Frederiksen helt tryg ved, at den nuværende gruppeformand Henrik Sass Larsen vil kunne bestride en ministerpost.

Det gør Frederiksen klart i umisforståelige vendinger på Facebook, efter at Sass Larsen i et stort interview med Politiken har fortalt, at han har været ramt af depression.

- At man har været syg, psykisk eller fysisk, skal efter min mening ikke bestemme, om man kan bestride et politisk embede, skriver Frederiksen.

- Henrik er en af mine nærmeste, og han har meldt sig klar igen. Jeg er tryg ved, at Henrik kan bestride en ministerpost, skriver Mette Frederiksen på Facebook.

I Politiken fortæller Henrik Sass Larsen blandt andet om en episode i oktober sidste år, hvor han skulle ned med rensetøj, men pludselig blev siddende i sin sofa tre timer uden at rejse sig.

- Kroppen brød sammen. Jeg kunne egentlig ikke forstå, hvad det var, der skete. Jeg har så siden fået behandling. Meget effektiv behandling af en psykolog, siger han til avisen.

Men i dag har Henrik Sass Larsen det så godt, at han ikke længere har en depression, fortæller han selv til Politiken.

Kan vende det til noget positivt

Det, at Henrik Sass Larsen har været syg og nu står frem og fortæller om perioden med depression, kan for mange vælgere fremstå meget ærligt og menneskeligt, så det vil næppe komme til at skade ham, tværtimod vurderer politisk kommentator Hans Engell.

- Der har været et billede af Henrik Sass Larsen som machomanden. Som den benhårde stålmand, der kunne klare hvad som helst og som det er rigtig hårdt at støde sig på, uanset om man er politiker eller journalist, siger Engel.

- Det billede ændrer sig med et slag, når han står frem og fortæller om sin egen sårbarhed og de psykiske problemer han har været i.

Hans Engell pointerer, at mange vil sætte pris på hans åbenhed, men at han samtidig nu skal bevise i den kommende tid, at han er ovenpå igen.