Politik

BLOG: Kære Socialdemokrater. Lidt mindre valgkamp – lidt mere forhandlingsparathed

BLOG: Der er stadig plads til, at vi sammen kan skabe resultater til gavn for danskerne. Lad os vise det i stedet for at køre permanent valgkamp.

Af og til kan man godt blive en smule træt af, hvordan tingene er på Christiansborg op til et valg. Alt går i stå og på trods af, at man jo er i fuld gang med forhandlinger, og at der er politiske beslutninger, der skal træffes, så bliver stemningen mere og mere elektrisk – og undskyld mig – også useriøs! I øjeblikket er vi for eksempel i gang med nogle vigtige sundhedsforhandlinger. En omlægning af sundhedsvæsenet, der blandt andet skal sikre, at vi får mere ensartethed for patienterne, så de får den samme behandling – uanset hvor i landet de befinder sig.

I medierne har vi hørt mange historier om vidt forskellige tilbud til patienter. I nogle regioner har førstegangsfødende eksempelvis kunnet tage det stille og roligt, når de har fået deres barn og blive på sygehuset i flere dage. I andre regioner er de blevet ekspederet hjem få timer efter fødslen.

Den slags skal vi gøre op med, så man ved, hvad man får, når man er indlagt på sygehuset!

Vi har mange ting, vi skal tage stilling til, i en omfattende reform af sundhedsvæsenet. Derfor ville det være en god sikkerhed for danskerne, hvis vi kunne finde et solidt og bredt flertal for en eventuel aftale. Men det er svært på et Christiansborg i valgkamp!

Og specielt Socialdemokratiet har tydeligvis valgt at gøre sundhedsudspillet til en del af deres valgkamp. Men hånden på hjertet – har det virkelig kørt så godt i den periode, hvor vi har haft regionerne? Har vi virkelig, i et lille land som Danmark, brug for fem forskellige udgaver af vores sundhedsvæsen? Har vi virkelig brug for regionrådspolitikere? Nej. Det mener jeg ikke, vi har.

Lad os nu få et sundhedsvæsen til større gavn for patienterne, hvor der er mere ens vilkår, uanset hvor man bor i landet!

Min opfordring til vores venner i Socialdemokratiet er derfor at lægge valgkampen lidt på hylden igen, indtil statsministeren udskriver valg. Der er stadig plads til, at vi sammen kan skabe resultater til gavn for danskerne. Lad os vise det i stedet for at køre permanent valgkamp!