Politik

Klaus Riskær dropper kandidat efter to dage

Christina Asklund er ikke længere kandidat for partiet Klaus Riskær Pedersen.

Klaus Riskær Pedersen dropper folketingskandidaten Christina Asklund. Det bekræfter Christina Asklund i en sms til TV 2.

Det er ellers ikke mere end to dage siden, at Christina Asklund blev præsenteret som kandidat i Klaus Riskær Pedersens parti.

Men nu er hun altså blevet fravalgt igen, da hun ikke er stærk nok til at håndtere medierne, siger hun.

- Det er Klaus Riskærs beslutning, at jeg ikke længere er kandidat. Hans vurdering er, at jeg ikke har nok erfaring til at kunne håndtere medierne, forklarer Christina Asklund til DR Nyheder.

- Jeg synes, det er ærgerligt, for jeg synes, det er et godt program, han stiller med. Men det er også hans fulde ret at sætte det rigtige hold, siger hun.

Vil stille op i samtlige storkredse

Mandag formiddag oplyste Økonomi- og Indenrigsministeriet, at Klaus Riskær Pedersen har indsamlet de 20.109 vælgererklæringer, som er nødvendige for at kunne stille op til det kommende folketingsvalg.

Klaus Riskær Pedersen bekræftede mandag, at hans parti af samme navn vil stille op i samtlige storkredse. 

Tirsdag blev navnene på flere af partiets folketingskandidater offentliggjort på partiets hjemmeside, hvorfra Christina Asklund nu er fjernet. 

Efter Christina Asklunds afsked er de resterende kendte kandidater den 48-årige Peter Hjorth, der stiller op i Københavns Omegns Storkreds, og den 50-årige Rolf David Gøtze, som stiller op på Fyn.

Det har ikke været muligt for TV 2 at få en kommentar fra Klaus Riskær Pedersen.