Politik

BLOG: Hvad ved Henrik Sass om at drive virksomhed?

BLOG: Når man selv har knoklet for at skabe en virksomhed, bestemmer man selv, hvem der skal overtage den. Det skal Henrik Sass ikke blande sig i.

På venstrefløjen er de vilde med at bestemme over danske virksomhedsejere. Gruppeformanden hos venstrefløjens største parti, Henrik Sass Larsen, er ingen undtagelse. Han vil gerne beskatte de familieejede virksomheder hårdere. Han udtaler sig gerne om, hvem han synes skal drive virksomheden, og vil blande sig i, om virksomheden skal overgå til en fond eller ej.Men Sass skal holde fingrene væk fra dansk erhvervsliv. For hvad ved han om at drive virksomhed? Og hvorfor vil han blande sig i, hvem de danske virksomhedsejere skal give deres livsværk videre til? Det er ikke ham, der har knoklet for at få virksomheden til at køre rundt. Det er ikke ham, der har arbejdet nat og dag for at få sin idé til at slå igennem på markedet eller for at få vagtplanen til at gå op, så de ansatte kunne få ferieønskerne opfyldt. Når det ikke er hans virksomhed, så er det heller ikke ham, der skal bestemme, hvad der skal ske med den, når ejeren trækker sig tilbage.

Nogle politikere har så travlt med at tage æren for andres arbejde. Særligt virksomhedsejeres arbejde. ”Det er velfærdssamfundets skyld, at de har kunnet bygge deres virksomhed” vil de sige. Det er så nemt at sige, når man aldrig selv har måtte undvære sin familie på én forretningsrejse i udlandet for sit firma, der til dagligt beskæftiger ægte levende mennesker, der skal have brød på bordet. Uden ét salgsopkald eller en lang aften med juridiske papirer, fordi en stor sammenlægning skal gå igennem. Intet personaleansvar. Intet i klemme og intet på spil.

Det er så let og mageligt at leve af politik, pege og sige: "I skylder os jeres succes." Vi vokser alle op i velfærdssamfundet. Veje, uddannelse, sygehuse og biblioteker. Men det er langt fra os alle, der får skabt én eneste ny arbejdsplads.

Sass kalder familier, der har haft en virksomhed i gennem generationer, for en ”økonomisk adel”. Hvis Sass kom ud af sin politikerboble, vil han opdage, at livet som virksomhedsejer bestemt ikke er en privilegeret adeltilværelse. Det er benhårdt arbejde. Men på venstrefløjen er det desværre helt normalt at tale driftige mennesker ned. Mennesker, der skaber arbejdspladser og fremgang til Danmark.Når man anser sådanne mennesker og familier for at være en privilegeret adel, har man selvfølgelig heller ikke noget problem med at tynge deres virksomhed med afgifter. Derfor har Henrik Sass Larsen heller ikke noget problem med at tredoble skatten på generationsskifte. Tredoble! Han tror helt fejlagtigt sammen med resten af venstrefløjen, at det er en fordel for medarbejderne, hvis staten beskatter deres arbejdsplads hårdt. Intet kunne selvfølgelig være mere forkert. Når vi lægger byrder på virksomhederne, lægger vi også byrder på de ansatte.