BLOG: Sammen kan vi gøre fremtiden grøn

16x9
Pia Olsen Dyhr (F) opfordrer til at vi bør tænke klimaet ind i alt, hvad vi foretager os. Foto: Asger Ladefoged / Ritzau Scanpix

BLOG: Demonstrationerne overalt i landet bør minde os politikere om, at vi skal have klimahandling nu. Der er ikke tid til at tøve.

Det er SÅ opløftende at se, hvor mange, der i dag er trukket i det varme tøj for at gå på gaden og råbe os politikere op. Det viser igen, at der er gang i en grøn bevægelse, som kommer til at skabe forandringer både i og udenfor Danmark.

Vi skal gøre mere ved klimaforandringerne. Vi skal leve op til Paris-aftalen. Vi skal stille større krav til blandt andet landbruget og transportsektoren. Ja, vi skal tænke klimaet ind i alt, hvad vi foretager os.

Lars Løkkes regering har desværre alt for sent opdaget, at klimadagsordenen skal tages alvorligt. Og selv efter de fandt ud af det, som vi andre har vidst i årevis, er det desværre kun blevet til flotte hensigter og pæne ord. Handling har vi ikke set meget af.

Det bedste, du kan gøre ved klimaet, er at give Lars Løkke sparket ud af Statsministeriet ved næste valg, så en ny rød-grøn regering kan tage over og bringe Danmark helt i front igen i klimakampen.

SF er helt enig med forslagsstillerne bag det borgerforslag, der netop har samlet mere end 50.000 underskrifter og derfor snart skal behandles i Folketinget.

Vi vil gøre Danmark til en grøn stormagt, og et af vores vigtigste forhandlingskrav efter et valg er, at vi skal have en bindende klimalov, som reducerer CO2-udslippet med 60 procent inden 2030. Det er ambitiøst, og det kræver, at vi tænker klima ind i al lovgivning, samtidig med at vi hvert år følger op og justerer indsatsen, så vi sikrer, at vi kommer i mål.

Og vi er heldigvis ikke alene. Heller ikke på Christiansborg. Jeg er glad for, at flere partier er klar til at rykke på den grønne dagsorden. Det skaber håb om, at vi kan gøre en kæmpe forskal for klimaet efter et valg.

Men vi kommer ingen vegne uden folkelig opbakning.

Derfor er jeg glad for, at der bliver råbt op. For det kan godt være, at Lars Løkke og klimaminister Lilleholt har fingrene i ørerne og bind for øjnene. Men tro mig, vi er andre, der lytter. Og vi er så klar til handling, så snart vi får chancen.

Sammen kan vi gøre fremtiden grøn.