BLOG: Et nært sundhedsvæsen til dig

16x9
Britt Bager (V) politisk ordfører for Venstre. Foto: Thomas Lekfeldt / Ritzau Scanpix

BLOG: Britt Bager (V) vil med den nye sundhedsreform sætte patienterne først.

Er det fair, at vores sundhedspersonale løber så hurtigt, at de slider sig selv ned?

Er det fair, at vores patienter skal vente i over 30 dage på en behandling?

Er det fair, at der er forskel på responstiden på akutbilerne i landet?

Nej, det er ikke.

Vores sundhedsvæsen skal være nært. Det skal være sammenhængende, og det skal være af høj kvalitet.

Selvom det danske sundhedsvæsen har gennemgået en rivende udvikling siden 2001 – ventelisterne er halveret, og pengene er flere end nogensinde før – har det stadig behov for et stort løft.

Men det er ikke nok bare at gøre mere af det samme, sådan som andre partier foreslår. Vi skal tænke i nye løsninger. Det har vi gjort. Med regeringens nye sundhedsreform kommer vi danskerne ved. Vi har sat patienterne først. Og vi har omfavnet de udfordringer, vores hårdtarbejdende personale oplever.

Lige sundhed for alle

For mig er en af de vigtigste dele af vores sundhedsvæsen, at vi som danskere får samme behandling, uanset hvor vi er i landet. Både hvad angår ventetiden på vores akutbiler. Men også når det handler om selve behandlingen på sygehusene. Jeg hører desværre om alt for mange patienter, som bliver indlagt, udskrevet og indlagt igen. Det er ikke okay. I sundhedsreformen styrker vi derfor sammenhængen i behandlingen, og vi styrker tværfagligheden.

Det ser vi fx på de 21 nye sundhedsfællesskaber, som vil styrke samarbejdet mellem sygehuse, læger og kommuner. Her samler vi simpelthen ansvaret, så danskerne ikke skal valfarte fra den ene behandler til den anden, uden at nogen har overblikket eller ansvaret. Med op til 25 nye sundhedshuse vil faggrupperne arbejde sammen på tværs. Til gavn for patienten.

Behandling tæt på hjemmet

Med sundhedsreformen sikrer vi også mere nærhed i sundhedsvæsnet. Danskerne skal kunne blive behandlet tæt på deres hjem. I dag farer mange til sygehuset for at få lavet ukomplicerede blodprøver eller andre små behandlinger og kontroller, som lige så godt kunne blive lavet i et sundhedshus og hos den praktiserende læge.

Samler vi mere af behandlingen tættere på borgerne, fjerner vi også noget af presset på sygehusene. Så bliver der bedre plads til de specialiserede behandlinger. Så kan vi også mindske den banegårdsstemning, vi oplever lige nu.

2000 nye sygeplejersker

Sidst men ikke mindst vil vi tage noget af presset fra vores dygtige personale, som i dag løber alt for hurtigt. Dem skal vi afhjælpe. Både med flere hænder og bedre arbejdsmiljø. Derfor uddanner vi også 2000 nye sygeplejersker og ansætter flere læger.

Det er vigtigt, at det danske sundhedsvæsen fungerer. Et stærkt offentligt sundhedsvæsen er en af grundstenene i vores velfærdssamfund. Det skal vi værne om.