Politik

- Vi forbereder os på det værste scenarie, siger Løkke om Brexit

Den danske regering forbereder sig på, at Storbritannien forlader EU uden en aftale.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kalder det dybt beklageligt, at Storbritannien er på vej ud af EU uden en skilsmisseaftale.

Det skriver han på Twitter oven på tirsdagens afstemning i det britiske parlament, hvor premierminister Theresa Mays aftale med EU blev fejet af bordet.

Det britiske parlament stemmer nej til Mays Brexit-aftale

Forfatter: Emil Færch
 
{settings}
 

- Dybt beklageligt at vi med aftenens afstemning i det britiske parlament er bragt et skridt nærmere et kaotisk Brexit uden aftale.

- Tiden er ved at løbe ud. Jeg ser frem til den britiske regerings bud på en vej frem. Vores no deal-forberedelser fortsætter med uformindsket styrke, skriver Lars Løkke Rasmussen.

DF håber på ny aftale

Hos Dansk Folkeparti mener formand Kristian Thulesen Dahl, at EU er nødt til at genåbne forhandlingerne med Storbritannien, så det ikke ender med et scenarie, hvor briterne forlader samarbejdet uden en skilsmisseaftale. Det har EU-landene ellers været kraftig modstander af.

Her er seks mulige resultater af historisk Brexit-afstemning

Forfatter: Peter Møller
 
{settings}
 

- Jeg mener i hvert fald, at vi i meget klar tale skal sige, at vi må tilbage til forhandlingsbordet. Det at stå stift over for briterne og afvise nye forhandlinger mener jeg, vil være en fejl. 

- Ikke at give det et forsøg vil være en historisk fejltagelse. Det er ikke godt for dansk erhvervsliv og Danmark, hvis der ikke kommer en løsning, siger han til TV 2.

432 medlemmer i det britiske parlament stemte for Theresa Mays Brexit-aftale med EU. 202 stemte for.

Storbritannien forlader efter planen EU 29. marts.