Politik

BLOG: Normaliser sexarbejdernes arbejdsvilkår

BLOG: Regeringen er klar til at tage fat på arbejdsvilkårene for landets sexarbejdere.

Det er en branche belagt med tabuer, men som ikke desto mindre er lovlig. Jeg synes, vi skylder sexarbejderne ordentlige vilkår, så de også kan være medlemmer af en A-kasse, være fagligt organiserede, have ret til at indgå i arbejdsfællesskaber osv. Selvom det kan være svært at forstå – sådan har jeg det også selv – så er der mennesker, der vælger den branche, og de skal selvfølgelig have ordnede forhold. Vi tillader jo heller ikke andre brancher at stå uden for de regler, der ellers gælder på arbejdsmarkedet. Sexarbejdere er i dag i en gråzone, og det er ikke i orden for et lovligt erhverv. Vi kan ikke tage sexarbejdernes skattekroner uden at give noget igen i form af tilstrækkelig lovgivning.

Sexarbejdere er ikke stakler, selvom de vælger et arbejdsliv, de fleste af os ikke selv ønsker. Det er vigtigt at sige, at alt det ubehagelige ved prostitution – vold, voldtægt, menneskehandel, tvang osv. – det er allerede forbudt, og det skal det naturligvis være. Det er den enkeltes frie valg at være prostitueret, og det skal man have lov til under ordnede forhold.

Der er selvfølgelig brodne kar, kyniske bagmænd, kvinder med behov for hjælp og triste historier. Her skal der dels sættes ind med eksisterende lovgivning i baghånden og med en social indsats for den, der har behovet.

Nogle på venstrefløjen vil gerne forbyde køb af sex og dermed prostitution. Argumenterne er, at det er synd for sexarbejderne. Problemet er imidlertid, at prostitution ikke forsvinder med et forbud. Tværtimod vil det presse de prostituerede ud i mørket og kun give dem større risiko og ringere forhold. Det er simpelthen hykleri i den bedste mening.