BLOG: Spøgelser ved højlys dag

16x9
Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

BLOG: I en tid hvor stadig flere føler sig krænket over hvad som helst, bør vi minde os selv om, at den politiske korrekthed ikke tager overhånd.

Jeg minder i al fredsommelighed om hvad den politiske korrekthed og berøringsangst har betydet for dansk udlændingepolitik. Så længe ingen siger de politiske korrekte imod er det de krænkede, der har overtaget. Forstå mig ret – vi skal selvfølgelig bekæmpe mobning og enhver form for forfølgelse af religiøse, etniske og seksuelle minoriteter – men at lægge bånd på en hel nations kulturelle arv og tradition er jo censur og en undertrykkelse af ytringsfriheden. 

Seneste eksempel var sagen om sangen ”Den danske sang er en ung blond pige”, som en forsker med anden etnisk baggrund end dansk følte sig krænket over, fordi hun ikke var en ung blond pige. Ja, man tænker sit! Var der nogen der huskede hende på, hvilket land hun befinder sig i…? Hele diskussionen mindede mig om en anden sag fra efteråret, hvor nogle få krænkede fik ledelsen på Københavns Universitet til at ryste på hånden.

For mens de grinede i Aarhus græmmede studenterforeningen Konservative Jurister sig i København. Årsagen var, at ledelsen på Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet indskærpede overfor fakultetets tutorer, at udklædningstemaer til introfester skal stoppe. Udklædningstemaerne støder nogle studerende og bliver opfattet som diskriminerende, skrev ledelsen. Slut med sombreroer og mexicaner-fester på Københavns Universitet.  

Stine Jørgensen fra Det Juridiske Fakultet forklarede til flere medier, at ledelsen havde fået henvendelser fra tre studerende, der følte sig stødt over udklædningstemaerne, som de opfattede som diskriminerende. Og så var ledelsen nødt til at reagere. Ingen skal føle sig diskrimineret på jurastudiet på Københavns Universitet. Fair nok - meeeen – var det ikke at skyde gråspurve med kanoner? Så fakultetets ledelse ikke spøgelser ved højlys dag? Det er jo voksne mennesker vi taler om. 

Selvfølgelig skal et universitets ledelse reagere på henvendelser fra studerende, der føler sig diskrimineret – men var det mexicanske studerende, der følte sig diskrimineret over et mexicaner-tema, eller var det nogle fintfølende politisk korrekte unge, der hævede sig op på en piedestal, og stjal den gode stemning?

Jeg tror, at Sofie Rasmussen, formand for den største studenterforening, Forenede Jurister, slog hovedet på sømmet, da hun til DR siger, at hun tror, at mexicaner-temaet blot var en undskyldning for at servere tequila og Corona øl.

Jeg er enig i, at en ledelse på jurastudiet på Københavns Universitet selvfølgelig skal bekæmpe stereotyper, diskrimination og racisme. Især på juridisk fakultet, hvor fremtidens jurister, advokater og dommer- fuldmægtige uddannes. Men igen – det er voksne mennesker og ikke en børnehaveklasse. Jeg mener, at ledelsen på juridisk fakultet slår en god tradition ihjel med en politisk korrekthed, der er dræbende i sig selv. Lad mig i al stilfærdighed foreslå et tema som science fiction. Her er der ingen, der vil kunne føle sig diskrimineret. Eller hvad med en dansker-fest med klaphatte og Hof, Tuborg og Gammel Dansk i baren. Det vil end ikke de mest ømskindede og fintfølende kunne føle stødte over. Godt nytår!