Togulykke Storebælt

Løkke rystet over togulykke: - Danskere har fået slået deres liv i stykker

Seks personer har mistet livet, mens 16 er kommet til skade.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har modtaget nyheden om togulykken på Storebæltsbroen med stor sorg.

Det siger han i en pressemeddelelse.

- Morgenens tragiske ulykke på Storebæltsbroen med mange omkomne og sårede har rystet os alle sammen. Helt almindelige danskere på vej på arbejde eller hjem fra juleferie har fået slået deres liv i stykker. Det er dybt ulykkeligt. Mine tanker er hos ulykkens ofre og deres familier, siger Lars Løkke Rasmussen og tilføjer:

- Jeg vil gerne takke myndighederne for den store indsats, de yder i disse timer. Samtidig varmer det med sympati fra kolleger, der har fulgt ulykken på afstand.

Seks personer døde

Ulykken fandt sted onsdag morgen, hvor et lyntog med 131 personer ombord ramte dele af et godstog på Storebæltsbroens lave del.

Seks personer har mistet livet, mens 16 er kommet til skade. Ingen af de 16 er i livsfare.

Det er en ulykke, som ikke bør kunne ske i et land som Danmark

Transportminister Ole Birk Olesen (LA)

Årsagen til ulykken er ved at blive undersøgt, men ifølge Bo Haaning, der er souschef i Havarikommissionen, har toget formentlig ramt en trailer fra et godstog.

Firmaet DB Cargo Scandinavia stod for godstransporten, og kommunikationsdirektør Jan Wildau fortæller, at toget var på vej til Carlsbergs bryggeri i Fredericia med tomme flasker.

Ulykken skete, mens vindfølsomme køretøjer blev frarådet al kørsel på broen på grund af storm. Men det gjaldt ikke tog, siger Jan Wildau til TV 2.

- Vi fik grønt signal fra Banedanmark; at det var sikkert at køre over. Vi var klar over, at det blæste kraftigt. Vores set-up er normalvis meget robust og burde kunne klare det.

Sveriges statsminister reagerer

Nyheden om togulykken er også nået frem til mange udenlandske medier, og i Sverige udtrykker statsminister Stefan Löfven sin sympati for ofrene og deres pårørende.

- Forfærdelig togulykke på Storebæltsbroen i Danmark som følge af stormen Alfrida. Vores tanker er hos de sårede og hos de dødes familier og slægtninge. Det sagde jeg også i morges til min kollega, statsminister Lars Løkke Rasmussen, skriver Stefan Löfven på Twitter.

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) udtrykker ligesom den svenske statsminister medfølelse med ofrene og siger derudover i en pressemeddelelse:

- Det er en ulykke, som ikke bør kunne ske i et land som Danmark, hvor vi har et meget stort fokus på sikkerhed på jernbanen. Havarikommissionen er ankommet på ulykkesstedet og har indledt undersøgelserne af årsagen til ulykken.