BLOG: Nultolerance over for pædofile, der forgriber sig på børn

16x9
Britt Bager (V). Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

BLOG: Regeringen fremlægger syv initiativer, som skal bekæmpe pædofili-sager.

Når man arbejder som politiker, skal man ofte håndtere voldsomme emner. Hjerteskærende historier og sørgelige skæbner. Mange gange kræver det, at man udvikler en form for filter for at kunne modstå det, som gør ondt. Men på trods af flere års øvelse er der stadig emner, som jeg altid vil blive påvirket af.

Som nĂĄr voksne mennesker forgriber sig pĂĄ børn. 

NĂĄr jeg læser om en pædagog, som i flere ĂĄr har krænket et lille barn. Eller en familie, hvor der er foregĂĄet incest. Eller om en anden voksen, som forgriber sig pĂĄ et barn, fĂĄr jeg ondt i maven. Jeg bliver ked af det. 

Seksuelle overgreb påvirker ofrene resten af livet. Det kan være altødelæggende for deres fremtid, og derfor skal vi gøre alt for, at overgrebene ikke sker. Eller at en gerningsmand får mulighed for at gentage forbrydelsen.

Da den såkaldte Beder-sag kom frem – sagen om den mandlige pædagogmedhjælper fra børnehaven Grønnebakken i østjyske Beder, som blev dømt for at have forgrebet sig på 13 børn og senere hen gentog forbrydelsen mod to søstre på Sjælland – blev jeg rystet. At det i det hele taget kunne lade sig gøre, at en pædofilidømt kunne gentage sine forbrydelser, forstod jeg ikke.

Jeg bliver ikke kun ked af det. Jeg bliver også rasende. Derfor er det blevet et personligt mål for mig at styrke pædofili-indsatsen og beskytte vores børn mod sexforbrydere.

Heldigvis står regeringen sammen om dette, og vi har nu fremlagt syv initiativer, der vil give nye og stærkere redskaber til at bekæmpe pædofile, der forgriber sig på børn.

Blandt andet at forbud fremover bliver tidsubegrænset, og at de vil dække et større geografisk område. For eksempel vil en pædofil, der har begået overgreb i en svømmehal kunne få forbud mod at opholde sig i alle svømmehaller i kommunen. Desuden ændrer vi strafferammen fra 4 måneder til 2 år, så den pædofile straffes meget hårdere, hvis et forbud ikkeoverholdes.

Regeringen har også sikret, at politiet kan føre tilsyn med, om den pædofilidømte overholder sine forbud gennem uanmeldte besøg på den dømtes bopæl. Og lukker den pædofile ikke op, må politiet skaffe sig adgang ved magt. Vi styrker myndighedernes samarbejde, så vi får styr på, hvor de pædofile befinder sig. Og vi målretter behandlingen i fængslerne.

Set i lyset af Beder-sagen er dette et vigtigt skridt på vejen, så vi ikke risikerer, en pædofilidømt forgriber sig på børn igen. Jeg accepterer ikke pædofili. Det tror jeg ingen gør, og derfor skal vi have nultolerance.