Politik

FN kalder Lindholm-plan 'bekymrende' - Støjberg svarer igen

FN's mennskerettighedschef fortæller, at man holder øje med planerne om nyt udrejsecenter på Lindholm.

FN udtrykker bekymring for de danske planer om at samle udvisningsdømte kriminelle udlændinge på øen Lindholm.

Det fortæller FN's menneskerettighedschef, Michelle Bachelet.

- Jeg har seriøse bekymringer over planen. Vi vil holde øje med udviklingen og drøfte det med den danske regering, sagde hun onsdag.

- Vi har tidligere set de negative konsekvenser af tiltag, hvor man isolerer. De (regeringen, red.) bør ikke kopiere den slags. Man stigmatiserer dem og gør dem endnu mere sårbare ved at frarøve

dem deres frihed, tilføjede hun.

Støjbergs modsvar

Inger Støjberg mener, at FN's menneskerettighedschef er lige lovlig hurtigt ude med sin kritik af udrejsecenter på Lindholm. 

- Jeg er noget imponeret over, at man kan sidde i New York og tage stilling til et udrejsecenter, hvor spaden ikke er sat i jorden endnu, og hvor vi klart har sagt, at vi kommer til at holde os inden for de konventioner, vi selv har skrevet under på, siger Støjberg i forbindelse med et ministermøde i Bruxelles.

Klar i 2021

Det var i forbindelse med finanslovsaftalen, at regeringen og Dansk Folkeparti fredag i sidste uge kunne løfte sløret for planerne om det nye udrejsecenter på øen i Stege Bugt.

I øjeblikket bor afviste asylansøgere, udlændinge på tålt ophold og udvisningsdømte kriminelle sammen på Udrejsecenter Kærshovedgård ved Ikast.

Gruppen af lovlydige afviste asylansøgere skal fortsat være på Kærshovedgård. Men udvisningsdømte kriminelle og personer på tålt ophold skal flyttes til det nye center på Lindholm.

Udrejsecentret på Lindholm ventes at være klar i 2021.

Heftig debat

Planerne om det nye udrejsecenter har skabt heftig debat.

Blandt andre har Røde Kors danske generalsekretær, Anders Ladekarl, luftet sin utilfredshed.

- I aften savner jeg medmenneskelighed i Danmark. Jeg ved, at den er der. Vi må ud og finde den, skrev han på sin Twitter-profil fredag aften.