BLOG: Nicolais syn og hørelse svinder - imens driver han en millionvirksomhed

16x9
"Vi skal tale hinanden op og blive inspireret af hinanden. Hylde folk, der har en drøm og når den. Sige tillykke til dem, der klarer sig godt, i stedet for at blive smålige", mener Anders Samuelsen. Foto: Linda Kastrup / Ritzau Scanpix

BLOG: Der sker noget stort i disse dage. For netop i disse dage får 300.000 husstande i Danmark Liberal Alliances nye magasin.

Magasinet indeholder primært portrætter og historier om mennesker, som vi gerne vil hylde. De modige og de drømmende. Dem, der gør en forskel, og dem, der er værd at se op til.

For selv om Danmark er et rigtig dejligt land, så har vi danskere alt for ofte en tendens til at tale hinanden ned. Se hullerne i osten. Og vælge pessimismen frem for optimismen.

Vi skal tale hinanden op og blive inspireret af hinanden. Hylde folk, der har en drøm og når den. Sige tillykke til dem, der klarer sig godt, i stedet for at blive smålige.

Vi skal ikke se enhver virksomhedsleder som en grådig kapitalist eller enhver udlænding som en potentiel terrorist. For angst og frygt fører intet godt med sig. I stedet skal vi afvise angsten og omfavne modet.

Det ønsker Liberal Alliance at gøre.

Derfor er magasinet stort set blottet for politik. I stedet vil vi gerne inspirere dig med gode historier. Har du ikke fået bladet i postkassen kan det læses på www.liberalalliance.dk/magasin.

Tag eksempelvis historien om Nicolai Bille Krogh, der lige nu kun har 40 procents syn og hørelse, og begge sanser svinder på grund af en sygdom. En sygdom, han har haft hele livet, men som han først fik diagnosen for som 30-årig. Med diagnosen kom også beskeden om, at det kunne ende med, at han skulle gå med blindestok, når han blev 50.

Efter en periode, hvor han nægtede at acceptere diagnosen, gjorde et dødsfald det klart, at han ikke kunne udskyde sine drømme længere. Han måtte finde meningen med sit liv.

Han lavede en ”bucket list” over ting, han ville opnå, inden det måske blev for sent. Det blev til en virksomhed. Og i dag er han 44 år gammel, bor i New York og driver million-forretningen GoDream, som du sikkert kender fra supermarkederne.

Nicolai inspirerer mig. Han er modig. Og han har haft succes på trods af svære odds. Ved at fortælle hans historie håber jeg, at andre måske og får modet til at tage en chance, sætte sig nogle mål og nå dem, uanset hvad ens forudsætninger er.

Og et mål behøver jo ikke at være at tjene millioner af kroner. Det kan også være at få en studentereksamen, et job, at plante et træ, at være den bedste til at lægge makeup eller noget helt andet, som jeg ikke engang kan komme i tanke om.

Vi kan så meget i Danmark. Vi har så mange muligheder for at nå vores drømme.

Jeg håber, at du når alle dine mål og drømme. Og når du gør, så fortjener du hyldest og hæder. Ikke jalousi og jantelov.

Kender du også en, vi skal hylde? Så send mig en mail på anders.samuelsen@ft.dk. Jeg elsker at blive inspireret.

Med venlig hilsen

Anders