BLOG: To år i regering

16x9
. Foto: Bax Lindhardt / Scanpix Denmark

BLOG:

I dag er de to år siden, at Liberal Alliance sammen med De Konservative trådte ind i regeringen sammen med Venstre.

Jeg synes, vi har al mulig grund til at være stolte af de resultater, som vi har opnået som regeringsparti.

Milliarder i skattelettelser til både borgere og virksomheder. Bedre forhold for de frie skoler. Billigere biler. Billigere at køre over Storebælt. Initiativ til et første skridt mod en Kattegatforbindelse. Og så har vi besluttet at gøre DR 20 pct. mindre.

Danmark siger fra, når fremmede stater og lande truer vores frihed. Vi har reageret skarpt på Irans planer om et attentat i DK. Vi har standset våbeneksporten til Saudi-Arabien. Vi siger nej til Ruslands aggression og udviste blandt andet to russiske diplomater på grund af giftangrebet i Salisbury.

Det er blot nogle af de resultater, som vi har fået igennem i de sidste to år.

Jeg er glad for, at Liberal Alliance er en del af en regering, der trækker Danmark i den rigtige retning – også selv det ikke altid går hurtigt nok.

Vi har kæmpet hårdt for at nå vores resultater. Og det kræver fortsat hårdt arbejde at holde regeringen på en stærk borgerlig-liberal kurs, når vores regeringspartnere bliver lidt for socialdemokratiske i vendingerne her op mod valget.

Men vi kæmper den kamp. Og vi kæmper hårdt. Og vores hårde kampe i regeringen er kun med til at understrege behovet for Liberal Alliance som det borgerligt-liberale anker i regeringen.

Liberal Alliance er nu et regeringsbærende parti – selv om vi kun er lidt over 10 år gamle. Det er en præstation i sig selv.

I Liberal Alliance er vi ikke bange for at påtage os ansvaret. Vi har masser af politik på hylderne, der vil gøre Danmark friere og rigere. Og vi stiller vores samlede politik til rådighed for gennemregning i Finansministeriet, fordi vi tror på, at den virker – og fordi vi tror på, at den hænger sammen.

Lige nu er vi i gang med at få gennemregnet vores 2030-plan, der skal danne grundlaget for vores sammenhængende og finansierede økonomiske politik for Danmark.

Jeg tror på, at vi ved at fremlægge tallene nøgternt og ved at tale åbent om behovet for reformer, vækst og skattelettelser, kan få flere med på vores ideer for fremtidens Danmark.

Det er vores mission og pligt at tale højt om de udfordringer, som vi ser for Danmark. Og det er især vores pligt at forsøge at skabe politisk opbakning til vores ideer, selv om der ikke på overfladen er 90 mandater bag forslaget.

Det har vi gjort i al den tid, vi har eksisteret. Og jeg lover, at det bliver vi ved med – frem mod valget, under valget og efter valget. Ingen kæmper hårdere end Liberal Alliance.