BLOG: Flere reformer er vejen til et bedre og rigere Danmark

16x9
Jeg er glad og stolt over at være en del af en regering, der har trukket Danmark i den rigtige retning, siger Anders Samuelsen. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

BLOG: Det går godt i Danmark i øjeblikket. Der er lav arbejdsløshed. Der er høj beskæftigelse. Der er vækst. Vi bliver rigere.

Hvorfor? Det skyldes, at vi i de senere år har gennemført en række økonomiske reformer, der har styrket Danmark. Velfærdsaftalen i 2006. Tilbagetrækningsreformen. Dagpengereformen. Skattereformer.

Reformer gør Danmark rigere.

Nye tal fra Finansministeriet viser, at hvis vi rullede reformerne siden 2006 tilbage, ville en almindelig LO-familie risikere at miste 52.400 kroner hvert eneste år.

Og jeg er glad og stolt over at være en del af en regering, der har trukket Danmark i den rigtige retning. Vi har sænket skatter og afgifter for mere end 20 milliarder kroner. Vi har ført en politik, der har medvirket til, at der aldrig har været flere lønmodtagere i Danmark.

Derfor er det også virkelig, virkelig trist, når vi kan høre flere og flere stemmer i den danske politiske debat tale reformer ned og lægge ambitionerne om flere reformer på hylden.

For hvis vi lægger reformerne på hylden, lægger vi også ambitionen om et rigere Danmark på hylden.

I Liberal Alliance har vi tårnhøje ambitioner. Og det er nødvendigt, at regeringen også har det.

For hvis vi ikke har ambitionerne, så får vi aldrig overbevist danskerne om, at det er rigtigt at lave reformer for Danmark.

I Liberal Alliance er vi optaget af at gøre Danmark rigere. At gøre vores kage større, så flere får flere muligheder. Så vi kan få bedre service i den kernevelfærd samtidig med at familier kan få mere frihed og flere penge til sig selv.

Det er forkert at diskutere økonomi, som om det var et nulsumsspil. Som om der er et endeligt antal milliarder til rådighed, som så bare skal fordeles.

Nej, diskussionen skal handle om, hvordan vi får et råderum, der er større. Og handlede vi på den målsætning, så tror jeg faktisk, at fordelingsspillet også ville blive sjovere. I hvert fald for helt almindelige danskere.

Det handler også om mod. Modet til at turde have en holdning, der måske ikke er populær, men som er den rigtige for at skabe et bedre Danmark i fremtiden.

Og spørger du mig, så er det netop nu, mens det går rigtig godt i Danmark, at vi skal lave reformer, der kan gøre Danmark rigere i fremtiden.

Jeg har selv set, hvor vigtig vækst og fremgang er, da jeg arbejdede på Castberggaard Højskole, der er en højskole og kursuscenter for døve og hørehæmmede. Når det gik godt i Danmark, så var virksomhederne mere villige til at ansætte en person med et handicap eksempelvis.

Omvendt var det næsten umuligt, hvis økonomien var dårlig.

Vi ser det også i disse år. At flere kommer ind på arbejdsmarkedet. At personer, der stod på kanten af arbejdsmarkedet, måske får en fod indenfor og kan skabe sig et bedre liv for dem selv og deres familie.

Det er altså værd at fortsætte kampen for at skabe et bedre, rigere og friere Danmark.

Det vil jeg og Liberal Alliance i hvert fald kæmpe benhårdt for.