BLOG: Mette F styrer direkte mod løftebrud

16x9
Mette Frederiksen vil ansætte 1000 sygeplejersker til landets hospitaler. De 1000 ledige sygeplejersker findes bare ikke, skriver Britt Bager. Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

BLOG: Som politikere skal vi skabe gode rammer for sundhedsvæsnet. Det kræver at vores politik er realistisk, og at vi kan betale den.

Vi har set det før. Nu sker det igen. Socialdemokratiet lover guld og grønne skove uden at kunne levere på deres løfter.

For ikke så længe siden fremlagde Socialdemokratiet et sundhedsudspil. Det lød godt. Store og flotte ord. Løfter om flere penge. Flere ansatte. Bedre Velfærd.

Men ser vi nærmere på løfterne, tåler de ikke mødet med virkeligheden.

Socialdemokratiet kan ikke fortælle, hvor de vil finde pengene. Selvom partiets leder, Mette Frederiksen, har lovet at fremlægge en økonomisk plan, så mangler vi stadig at se, hvordan hun vil få pengene til at passe. Det er jo svært at tage de mange løfter alvorligt, når man ikke ved, om der er kroner og ører til at betale for dem.

Ser man for eksempel pĂĄ Mette Frederiksens nyeste slagnummer, vil hun gĂĄ til valg pĂĄ at ansatte 1000 sygeplejersker til landets hospitaler. Der er bare Ă©t lille problem: De 1000 ledige sygeplejersker findes ikke.

Tal fra Dansk Sygeplejeråd viser nemlig, at arbejdsløsheden er tæt på nul.

Venstres indsats virker

I Venstre er vi ikke uenige i intentionerne. Vi skal løfte sundhedsvæsnet. Vi skal skabe bedre forhold for vores ansatte. Og der skal være mere tid til pleje- og omsorg for patienterne.

Derfor er der siden valget i gennemsnit investeret 4 mio. kr. ekstra til sundhedsvæsnet om dagen. Og så er vi faktisk allerede i gang med at løse rekrutteringsproblemerne for sygeplejersker og SOSU-assistenter.

Vi har lavet Kræftplan IV til 2,2 mia. kr., som skal sikre, at vi bygger videre på den positive udvikling, hvor flere og flere danskere overlever kræft.

Vi har givet danskerne bedre rettigheder, så de kan fravælge ventetiden på hospitalerne, ved at genindføre den behandlingsgaranti på 30 dage, som den socialdemokratiske regering forringede. I dag har vi rekordlave ventelister på de danske sygehuse.

De ansatte i sundhedsvæsnet er hverdagens helte

Som politikere skal vi skabe gode rammer for hverdagens helte i sundhedsvæsnet. Det kræver at vores politik er realistisk, og at vi kan betale for den. De krav kan Socialdemokratiets sundhedspolitik slet ikke leve op til.

Sidst Socialdemokratiet kom i regering, var det på baggrund af en fuldstændig urealistisk plan om, at alle skulle arbejde 12 minutter længere. Det blev aldrig til noget. I stedet begik Socialdemokratiet 100 løftebrud på 100 dage.

Man skulle tro, at de havde lært lektien nu. Men med deres sundhedsudspil – hvor man vil ansætte sygeplejersker, der ikke findes – tyder det ikke på det.

Mette Frederiksen burde vide bedre. I stedet styrer hun direkte mod nye løftebrud.