Politik

BLOG: Banderne skal have kamp til stregen – også på pengepungen

BLOG: Det skal koste dyrt at sætte sig uden for samfundets normer og begå den form for kriminalitet, som banderne giver sig af med.

Skal man som dømt bandemedlem kunne gå direkte fra endt afsoning til et liv som kontanthjælpsmodtager?

Liberal Alliance mener nej og bakker op om et nyt forslag fra regeringen, der skal ramme bandekriminelle på pengepungen.

Hvis man som bandemedlem dømmes for banderelateret kriminalitet, skal det koste tre års udelukkelse fra sociale ydelser højere end integrationsydelsen

Grundloven sikrer, at ingen står fuldstændig uden ydelse, hvis de ikke kan forsørge sig selv. Regeringens holdning er imidlertid, at ydelsen skal være så lav som mulig, og derfor lander vi niveaumæssigt på integrationsydelsen.

Når man lever et liv som rocker eller medlem af en bande, har man de facto meldt sig ud af samfundet.

Jeg tror, vi er mange, der har svært ved at se, hvorfor de samme mennesker skal kunne begå kriminalitet ud fra forkvaklet loyalitet over for en kriminel gruppering og samtidig nyde godt af højere offentlig forsørgelse end andre grupper.

Det skal koste dyrt at sætte sig uden for samfundets normer og begå den form for kriminalitet, som banderne giver sig af med. Det skal ikke være behageligt at leve et liv i det miljø, og derfor bakker vi op om dette forslag.