Politik

Undervisningsministeren genopstiller ikke ved næste valg

Fremtiden er fortsat uvis.

 Undervisningsminister Merete Riisager (LA) har besluttet sig for ikke at genopstille til Folketinget ved næste valg. Hun siger farvel til dansk politik.

Det oplyser hun i et interview med Berlingske.

Og dermed genopstiller hun ikke til Folketinget for Liberal Alliance. Men hun forbliver på posten i tiden frem til et valg, oplyser hun.

Hun er endnu ikke afklaret med fremtiden, men hun oplyser, at hun i første omgang skal bruge mere tid med sine børn.

Merete Riisager understreger, at hun har været glad for sin tid, siden hun blev valgt til Folketinget i 2011, men ønsker at stoppe, "mens legen er god".

- Jeg savner virkeligheden. Det er fantastisk privilegeret at sidde i Folketinget og have været helt inde i maskinrummet i regeringen, men samtidig har jeg også en trang til at træde ud i virkeligheden igen. Jeg savner alt dét, der er derude, siger Merete Riisager 

Savner at være sammen med sine børn

Hun lægger ikke skjul på, at et liv som minister er hårdt.

Og med det in mente savner hun blandt andet at lave lektier og mad med sine børn, og så savner hun at snakke mere med sin mand, siger hun.

I et længere opslag på Facebook uddyber hun, hvorfor hun ønsker at komme uden for Christiansborgs tykke mure:

- Jeg savner at tale med mine børn, mens de laver lektier. Jeg vil se min mand dybt i øjnene. Jeg har lyst til at løse en konkret opgave for nogen, der skal bruge netop det. 

- Jeg vil fordybe mig og glædes. Se de venner, der knap kan huske mig. Jeg tror på, vi kun har det ene liv, og at hvis noget føles rigtigt, så er det nok også det, skriver hun.

Tilfreds chef

Liberal Alliances politiske leder, Anders Samuelsen, har forståelse for, at hun vil prøve noget andet.

Og så roser han sin minister for det arbejde, hun har udført.

- Jeg er fuldstændig enig med de forskere, der for nylig skrev en kronik om, at hun er den bedste undervisningsminister, vi har haft i nyere tid, siger han til nyhedsbureauet Ritzau.

- Det er imponerede, hvad hun har udrettet på kort tid, og jeg er glad for, at hun har lovet at blive på posten og gøre arbejdet færdigt, siger han.

Merete Riisager blev valgt ind i Folketinget i september 2011 i Fyns Storkreds. 

Hun har været undervisningsminister siden november 2016 og fortsætter med at være det, indtil der senest i juni næste år har været holdt folketingsvalg.