Garanti for parkering skal lokke lejlighedsboere til elbilkøb

16x9
Regeringen vil give garanti for parkeringsplads til ejere af elbiler, som bor i lejlighed. (Arkivfoto) Foto: Celina Dahl / Ritzau Scanpix

Regeringen vil give mere fordelagtige vilkår til ejere af elbiler for at øge incitamentet til at købe dem.

For at nå målet om at gøre Danmark CO2-neutralt i 2050 vil regeringen gøre det mere fordelagtigt at eje en elbil.

Som en del af et nyt luft- og klimaudspil vil regeringen således give garanti for parkeringsplads til ejere af elbiler, som bor i lejlighed.

Det skriver Transport-, Bygnings- og Boligministeriet i en pressemeddelelse.

- Billigere parkering kan gøre de miljørigtige biler til et mere attraktivt tilvalg, siger minister Ole Birk Olesen (LA) i meddelelsen.

- Og så tror jeg, at mange beboere i etagebyggerier, der ikke har adgang til egen garage eller egen parkeringsplads, fravælger at købe en elbil eller en plug-in hybrid bil, fordi der ikke er mulighed for at lade bilen op natten over, eller mens man er på arbejde, hvis man efterlader bilen derhjemme.

Ingen salg af benzin- og dieselbiler efter 2030

Forslaget skal føres ud i livet ved en aftale med kommunerne om, at antallet af parkeringspladser til elbiler skal modsvare antallet af elbiler i kommunen.

Regeringen vil også give kommunerne friere rammer til at give de miljøbevidste biler rabat på parkering.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sagde tirsdag i sin tale til Folketingets åbning, at det skal være slut med salget af nye benzin- og dieselbiler i 2030.

Regeringens luft- og klimaudspil præsenteres i næste uge.