Politik

I dag åbner Folketinget - følg med live

Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder sin åbningstale, og skyder dermed et nyt folketingsår i gang.

Politikernes officielle sommerferie er forbi, og et nyt år for Danmarks lovgivende forsamling skydes officielt i gang denne tirsdag.

Sådan er det hvert år. Den første tirsdag i oktober er lig med, at politikkerne igen trækker i arbejdstøjet.

Det sker med gudstjeneste, taler og det obligatoriske kongelige besøg.

Følg det hele live fra Folketinget her.

Dagens program:

Gudstjeneste for Folketingets medlemmer i Christiansborg Slotskirke klokken 10.00. I år har flere end normalt dog valgt at blive væk, og for første gang finder en ikke-religiøs pendant sted - arrangeret af foreningen Humanistisk Samfund, der arbejder for at adskille af stat og kirke.

Kongehuset ankommer til Christiansborg klokken 11.40, hvor de bliver modtaget af Folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF).

Bertel Haarder (V) indleder mødet, som det længst siddende nuværende medlem på Tinge. Han har været med i 38 år. Det sker klokken 12.00.

Første punkt på dagsordenen er valg af Folketingets formand. Det forventes, at et enigt Folketing indstiller nuværende formand Pia Kjærsgaard. Herefter vælger medlemmerne også fire næstformænd fra Folketingets største folketingsgrupper.

Statsministeren holder tale om, hvordan regeringen mener, det går i Danmark, og hvad regeringen har på lovprogrammet i løbet af året.

På torsdag er der åbningsdebat, hvor Folketingets medlemmer debatterer statsministerens åbningstale. Det begynder klokken 09.00 og varer som regel til sent ud på aftenen.