Politik

BLOG: Løkke har svigtet danskernes tillid

BLOG: Det er tre år siden, Lars Løkke Rasmussen lovede at genoprette skat.

Tre år siden, han bad om danskernes tillid til at rette op på det rod, Kristian Jensens reformer og nedskæringer medførte.

Løkke bad samtidig om arbejdsro på Christiansborg til at få styr på skandalerne. Men her tre år senere må vi bare konstatere, at Lars Løkke Rasmussen har svigtet. Og man kan ikke få arbejdsro, når man ikke arbejder.

For virkeligheden er den, at vi har en regering, der sidder på hænderne, imens listen af skandaler i Skat vokser.

I fredags var vi vidner til endnu en. Skatteminister Karsten Lauritzen kan ikke garantere, at Skats regnskab for 2017 bliver godkendt af rigsrevisionen.  Der er simpelthen tvivl om tallene passer. 

Samtidig viser det sig, at de virksomheder, som snyder på vægten ikke længere er så bange for at blive snuppet i kontrol som tidligere. Og det pibler frem med sager om kædesvig, fusk med bilafgifter og snyd i små- og mellemstore virksomheder.

Skandalerne i Skat tærer på danskernes tillid. Og jeg kan godt forstå, hvis danskerne sidder derhjemme og ryster på hovedet over, hvordan pokker det kunne ske. For det gør vi andre jo også. 

Derfor er beskeden til Lars Løkke Rasmussen: Du har haft 3 år. Det er din regering. Det er dit ansvar. Det er ganske enkelt på tide, regeringen kommer i arbejdstøjet og afsætter penge på finansloven til et markant styrket skattevæsen.  

For tilliden til Skat er en grundsten i det danske samfund, der bygger på den simple aftale, at man går på arbejde og betaler sin skat. Til gengæld sørger staten for børnehaver og skoler til vores børn. For hospitaler og læger. For trygheden fra politi og fra forsvaret. For ældreplejen. For kulturen og for alt det andet, der gør Danmark til verdens bedste land at leve i.

Og selvom skatteprocenten er høj i Danmark, så ved vi, at det er en god aftale. Det er et spørgsmål om retfærdighed. Om ret og pligt. Om at vi skal kunne stole på, at alle yder deres bedste og overholder reglerne.

Nu kan man selvfølgelig spørge, om vi selv skulle have gjort mere for at komme problemerne til livs? Ja. Det skulle vi. Men det er ikke en undskyldning for ikke at handle nu. Tværtimod.

Derfor har vi også tidligere præsenteret vores udspil til, hvordan vi genopretter tilliden til Skat. Vi foreslår konkret i vores skatteudspil at oprette fire nye skattecentre med 1000 nye medarbejdere. De dårlige undskyldningers tid er forbi. Nu er det tid til handling.

Det har Danmark brug for. Og det vil Socialdemokratiet stå i spidsen for. Lad os samle Danmark igen.