BLOG: En cadeau fra talerstolen i Herning

16x9
Liberal Alliance skal ikke "sætte kursen", lød det fra Dansk Folkepartis formand fra talerstolen på weekendens landsmøde. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

BLOG:

I sin store tale ved weekendens DF-landsmøde kunne jeg høre, at Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl mente, at Liberal Alliance "ikke længere skal sætte kursen" for Danmark, som han udtrykte det.

Jeg er selvfølgelig glad for den politiske cadeau, som ligger i Kristian Thulesen Dahls bemærkning. For LA har rykket meget. Det er jeg glad for bliver bemærket. 

Det fik mig samtidig til at tænke lidt nærmere over den kurs, regeringen sammen med Dansk Folkeparti i de seneste år har sat for Danmark. Og det fik mig til at undre mig over, hvorfor i alverden vi egentlig skulle til at lægge den om.

Beskæftigelsen er tårnhøj. Flere og flere går hver dag på arbejde. Der er i dag flere beskæftigede i Danmark end nogensinde før, og inden for horisonten kan vi se milepælen med tre millioner beskæftigede.

Samtidig falder antallet af offentligt forsørgede i den arbejdsdygtige alder. Siden 2015 er antallet af offentligt forsørgede faldet med næsten 70.000 personer. 

Der er råd til at bruge lidt ekstra midler på de områder af vores velfærd, som har haft brug for dem. Og jeg gætter ikke på, at Dansk Folkeparti er utilfredse med, at antallet af asylansøgere til Danmark nu er det laveste i ni år.

Og samtidig med alle de forbedringer af Danmark, sĂĄ har vi ogsĂĄ leveret skattelettelser for mere end 20 milliarder kroner til bĂĄde virksomheder og de danske familier.

Det giver mere luft i hverdagen hos familierne. Bedre råd til at købe ny bil. Færre afgifter på dagligvarerne.

Givet mere frihed til folkeskolerne. Lavet rammerne for et mindre Danmarks Radio.

Skal vi virkelig ændre den kurs?

Det synes vi ikke i Liberal Alliance. Og det tror jeg faktisk heller ikke, Dansk Folkeparti mener.  

Nej, antallet af asylansøgere skal da ikke stige igen.

Vi skal da heller ikke have færre til at gå på arbejde og bidrage. Eller flere til at være offentligt forsørgede.

Vi skal da heller ikke gøre hverdagen dyrere for danskerne. Tvinge danskerne til at betale mere for bilen eller mere i supermarkedet.

Og vi skal da heller ikke tilbage til dengang, hvor der ikke var styr på dansk økonomi. Vi vil alle sammen gerne have, at vi kan levere gode sygehuse, en god ældrepleje og god børnepasning til danskerne. Men før pengene kan bruges, skal de naturligvis tjenes først. Det er bl.a. derfor, vi er så optagede af at skabe gode rammer for erhvervslivet og sænke skatten for danskerne. Fordi det er kun sådan, vi kan skabe mere velstand og mere velfærd i Danmark.

Jeg har faktisk svært ved at se noget attraktivt alternativ til den kurs, vi har lagt nu.

Venstrefløjen står naturligvis klar med en lempelig asylpolitik, højere skatter og afgifter til danskerne, flere penge til Danmarks Radio og en økonomi, der ikke hænger sammen.

Det kan danskerne ikke være tjent med.

Derfor: Lad os nu holde den helt rigtige kurs, vi har fået Danmark ind på. Og samarbejde om at reformere Danmark, så vi sikrer os, at kursen holder.