Politik

BLOG: 93.000 ældre kan ikke bruge Løkkes lånte velfærdsfjer til noget

BLOG: Lars Løkke Rasmussen slår sig op på at prioritere velfærden, men det er langt fra tilfældet, mener Nicolai Wammen (S).

Venstre har lanceret en større annoncekampagne, hvor de slår sig op som Danmarks store velfærdsarkitekter. Løkke vil med dette illusionsnummer have danskernes til at tro, at VLAK-regeringen prioriterer velfærd. Danskerne kender dog Løkkes track-record, og den fortæller en noget anden historie.

Vi husker alle, hvordan Løkke i et af sine utallige forsøg på at skaffe penge til topskattelettelser foreslog at hæve pensionsalderen yderligere. Havde det ikke været for Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, så skulle nedslidte danskere på fabrik, byggeplads og restaurant arbejde længere, så dem, der har mest, kunne få endnu mere.

Heldigvis har Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet været en kæp i Løkke-hjulet denne valgperiode. Nu nærmer folketingsvalget sig, og Løkke har lagt katalogerne om sparekurs og skattelettelser tilbage i skuffen. Men Venstre ved du, hvor du har. Både finansminister Kristian Jensen og resten af regeringspartierne har slået fast, at de arbejder for skattelettelser efter næste valg.

Løkkes egen fjerpragt har bare pletter, så han må låne både klima- og velfærdsfjer

Danskerne vil ikke have Løkkes politik med topskattelettelser, højere pensionsalder, nedskæringer på uddannelserne og en uambitiøs klimapolitik.

Som en ulv i fåreskind forsøger Lars Løkke Rasmussen derfor nu i en storstilet reklamekampagne at fremstå som velfærdens beskytter. Det er så langt ude, at jeg tvivler på, at reklamebureauet har kunnet overbevise sig selv.

For siden Løkke tiltrådte som statsminister i 2015 efter et miserabelt valg for Venstre, har regeringen underfinansieret velfærden. I Løkkes statsministertid er der blevet 93.000 flere ældre, men 5.000 færre offentligt ansatte. Og med regeringens økonomiske politik frem mod 2025 ser det ud til, at yderligere 10.000 varme hænder vil forsvinde.

Vel at mærke på et tidspunkt, hvor der kommer endnu flere ældre og flere børn i Danmark. Og dermed et større behov for pædagoger og hjemmehjælpere.

De mange ældre kan derfor ikke bruge Venstre lånte velfærdsfjer til noget i hverdagen. Venstres annoncekampagne ligner lidt den vi så i foråret, hvor Venstre pludselig skiftede farve fra sort til grøn, mens de forsøgte at få danskerne til at glemme gyllegate og Løkkes kamp for at annullere vindmølleparker.

Dengang kunne danskerne sagtens gennemskue, at bare fordi man maler sig med grønne lånte fjer, så er Venstres politik stadig kulsort. Og danskerne kan også denne gang gennemskue regeringens store fupnummer.