Politik

DF’er opfordrede unge til væbnet kamp: - Med ondt skal ondt fordrives

Byrådsmedlem for Dansk Folkeparti i Kerteminde Knud Ahrnkiel har trukket kontroversielt facebookopslag tilbage, men står ved opfordring til selvtægt.

For anden gang på en uge har Dansk Folkepartis ledelse set sig nødsaget til at banke et folkevalgt partimedlem på plads.

Sidste mandag var det formanden for beskæftigelses- og integrationsudvalget i Faxe, der opfordrede spansk politi til at skyde immigranter, og denne gang er det så medlem af Kerteminde Byråd Knud Ahrnkiel, der er gået et skridt for langt på de sociale medier.

På Facebook skrev han søndag et opslag, hvor han opfordrer den ”friske ungdom” til at bevæbne sig og "en gang for alle fjerne den ondskab".

Søndag lagde Knud Ahrnkiel dette opslag på Facebook. Efter ordrer fra Dansk Folkepartis ledelse har han nu fjernet det.

Med ”ondskab” mener han kriminelle indvandrere.

- Stort set dagligt, når vi åbner avisen, så er der unge mennesker, der er udsat for overgreb af indvandrere, lykkeriddere og hvad der ellers er kommet til Danmark, som ikke kan opføre sig ordentligt. Og så var min umiddelbare reaktion, at nu må de unge mennesker da snart finde ud af at stå sammen i stedet for at sidde og kigge ind i deres iPads. De må stå sammen og gøre noget, forklarer han til TV 2.

Banket på plads af ledelsen

Opslaget søndag var en reaktion på en episode i Kolding, hvor tre mænd om natten var blevet overfaldet af 10-12 personer med mellemøstligt udseende. Den ene af de tre blev stukket i milten med en kniv og måtte på operationsbordet.

Opslaget er nu fjernet nu efter en kammeratlig samtale med Dansk Folkepartis partisekretær, Poul Lindholm, men det betyder ikke, at Knud Ahrnkiel har fortrudt eller ændret holdning:

- I Dansk Folkeparti må vi ikke opfordre til væbnet kamp, og det var jo det, jeg skrev. Men det må jeg jo ikke. Det er ikke lovligt.

Står fast på sin holdning

Men skildrer opslaget din holdning?

- Det dækker over, at jeg synes, at de unge mennesker skal stå sammen og stoppe med at finde sig i at blive tyranniseret, lemlæstet, voldtaget og i det hele taget den usikkerhed, der er. Det må de kunne finde ud af. Det kunne vi i mine unge dage.

Det, jeg skriver her, kommer jo til at ske. Det er der slet ingen tvivl om

Knud Ahrnkiel, byrådsmedlem (DF)

Men er væbnet kamp virkelig måden at gøre det på?

- Nu har vi i Danmark haft rundkredssamtaler, fakkeloptog, krammere og socialpædagogiske tiltag i temmelig mange år og brugt temmelig mange milliarder på det, og det har jo ikke virket, siger Knud Ahrnkiel.

Er gået over grænsen før

Det er ikke første gang, Knud Arrnkiel offentligt udtrykker kontroversielle holdninger om indvandrere. Sidste år kaldte han dem ”parasitter” i et opslag, han også endte med at tage af Facebook efter ordrer fra partiledelsen.

Han vil ikke love, at det denne gang var sidste gang, han kommer til at gå over stregen, for han mener, at han udtrykker en holdning, der findes hos mange danskere, og ikke kun dem, der stemmer på Dansk Folkeparti:

- Jeg taler på vegne af rigtig store dele af Danmarks befolkning. Det får jeg bekræftet, når jeg skriver ting som det her. Det gjorde jeg også sidste gang. Jeg fik så mange henvendelser, så det næsten ikke var til at holde ud. Alle mulige mennesker fra mange forskellige samfundslag skrev, at de syntes, jeg sagde og gjorde lige præcis det, de mente. De turde bare ikke sige det højt. Så det er jeg ikke så nervøs for.

Forudser væbnet kamp

Hvad mener du så om, at du igen bliver banket på plads af din partiledelse?

- Det er åbenbart sådan det foregår. Jeg kunne jo bare vælge at fastholde mine synspunkter og så blive ekskluderet. Det havde jeg sådan set heller ikke haft nogen problemer med at blive. Men altså, det kommer jo til at give sig selv. Det, jeg skriver her, kommer jo til at ske. Det er der slet ingen tvivl om.

Man skal ikke opfordre til selvtægt. Det har han erkendt

Poul Lindholm, partisekretær, DF

Tror du det?

- Ja, man skal da være mere end almindelig dum, når man kigger på, hvad der sker ned igennem Europa, hvis man tror, at folk vil blive ved med at finde sig i det, siger han.

Ledelsen holder øje

Selv om Knud Ahrnkiel altså fastholder sine synspunkter, så står han ikke umiddelbart til eksklusion. Det fortæller Dansk Folkepartis partisekretær, Poul Lindholm.

- Man skal ikke opfordre til selvtægt. Det har han erkendt. Som han har fortalt, har han fået en over nakken og nu også modereret sig. Men vi vil selvfølgelig holde øje med ham i den kommende tid, siger han til TV 2.  

Dansk Folkepartis partisekretær, Poul Lindholm (th), er manden, der banker partifæller, der viger fra partiets linje, på plads

Poul Lindholm afviser sin partifælles påstand om, at han taler på et flertals vegne og generelt skulle udtrykke Dansk Folkepartis holdning.

- Det er det bestemt ikke, siger han.

Nu er han jo ikke den eneste, der har opfordret til væbnet kamp. For en uge siden havde I også en sag…

- Det er rigtigt, at der har været et par eksempler, men når jeg kommer rundt i landet, så er det bestemt ikke den holdning, jeg møder. Tværtimod så kan jeg tydelig høre, at folk tager afstand fra det, fastslår Poul Lindholm.