Politik

BLOG: Et finanslovsudspil for dig og for Danmark

BLOG: Torsdag præsenterede regeringen et finanslovsudspil, der blandt andet sikrer øget tryghed, bedre omsorg for børn og ældre, mindre bureaukrati – og ikke mindst mange millioner til naturen.  I dag er en god dag for Danmark. Vi har netop præsenteret en ambitiøs finanslov, der gør det både tryggere og billigere at være dansker. Og så er den fyldt med vigtige, konservative resultater. Lad mig nævne et par stykker: En god start på livet De første 1000 dage af et barns liv er altafgørende for dets videre trivsel. Det ved vi.

BLOG: Torsdag præsenterede regeringen et finanslovsudspil, der blandt andet sikrer øget tryghed, bedre omsorg for børn og ældre, mindre bureaukrati – og ikke mindst mange millioner til naturen. 

I dag er en god dag for Danmark. Vi har netop præsenteret en ambitiøs finanslov, der gør det både tryggere og billigere at være dansker. Og så er den fyldt med vigtige, konservative resultater. Lad mig nævne et par stykker:

En god start på livet

De første 1000 dage af et barns liv er altafgørende for dets videre trivsel. Det ved vi. Derfor har vi i Det Konservative Folkeparti kæmpet hårdt for, at den såkaldte 1000-dags-plan kom med på finansloven. Vi vil afsætte én milliard kroner over de næste fire år til en styrket indsats i barnets første 1000 dage. Størstedelen vil blive brugt til at ansætte 460 flere pædagoger i dagtilbud med mange sårbare børn. Det er noget, der kan mærkes.

Tryghed for alle

At udøve vold mod en anden person er en alvorlig forbrydelse, som skal have konsekvenser. Vi mener ikke, det er retfærdigt, at man som offer kan komme ud for, at ens voldsmand går frit rundt på gaden og ”slipper” med 100 timers samfundstjeneste. Derfor reducerer vi brugen af samfundstjeneste for simpel og grov vold.

Der er desværre mennesker, der vil Danmark ondt. Derfor øremærker vi også midler til at styrke PET samt indsatsen mod it- og cyberkriminalitet, som udgør en stadig større trussel mod Danmark.

Færre gebyrer og afgifter for erhvervslivet

Det skal være lettere at drive virksomhed i Danmark. Især de små virksomheder udsættes for et bureaukrati, vi ikke kan være bekendt. Derfor har Rasmus Jarlov gjort det til sit hovedfokus at lette byrderne for dansk erhvervsliv.

Vi afskaffer nu affaldsgebyret. Det giver ikke mening, at virksomheder, der ikke producerer affald, skal betale affaldsgebyr. Alt i alt prioriterer vi godt 400 mio. kr. til at lette afgifter og styrke erhvervslivet.

Hjælp og omsorg når du har brug for det

Vi løfter sundhedssektoren markant. Alle skal have fri og lige adgang til sundhed – og kvaliteten af behandlingen skal være i top. Det er konservativ kernepolitik. Derfor afsætter vi blandt andet 500 millioner kroner til et løft af sundhed, psykiatrien og ældre.

Derudover vil vi indføre en ny vaccinationspakke, der sikrer, at 12-årige drenge nu får tilbud om gratis HPV-vaccine. Kan vi stoppe kræft, skal vi stoppe kræft. Så simpelt er det.

Naturen bliver ikke glemt

Vi afsætter en ”grøn milliard” til klima, natur og miljø over de næste fire år. Heraf er 200 mio. øremærket til at nå regeringens ambitiøse naturmål. Jeg har sagt det før, og jeg siger det gerne igen: Naturen er noget af det mest værdifulde, vi har her i Danmark. Og vi skal blive meget bedre til at passe på den.