Presselogen

Qvortrup gør comeback som politisk analytiker

Den tidligere chefredaktør for Se & Hør, Henrik Qvortrup, bliver igen politisk analytiker. Han begynder på Ekstra Bladet allerede på mandag.

Dommen er afsonet og den tidligere politiske redaktør på TV 2 Henrik Qvortrup vender nu tilbage som politisk analytiker på et landsdækkende medie.

Det bekræfter chefredaktør på Ekstra Bladet Poul Madsen overfor Presselogen på TV 2 NEWS.

- Henrik Qvortrup kommer til at blive vores tv-ansigt ad hoc, og det bliver en del den næste tid, hvor der sker meget politisk. Og så skal han skrive klummer hver mandag, siger Poul Madsen til TV 2-programmet.

Henrik Qvortrup bliver ikke fastansat på Ekstra Bladet, men kommer til at optræde løbende i spalterne og på Ekstra Bladet TV.

Bandlyst fra flere medier efter dom

Se og Hør-skandalen begyndte at rulle i foråret 2014, da det kom frem, at en hemmelig kilde - den såkaldte tys tys-kilde - gennem sit job som systemoperatør hos IBM og Nets havde erhvervet sig fortrolige kreditkortsoplysninger om kendte og kongelige, som han solgte til Se og Hør, og som hjalp ugebladet til at lave afslørende historier.

Sagen førte til, at Henrik Qvortrup i 2016 fik en dom på et år og tre måneders fængsel for sin rolle i sagen. Han erkendte efter dommen, at han handlede "presseetisk og moralsk forkert”.

Allerede da sagen blev kendt, stoppede Henrik Qvortrup i sit daværende job som politisk redaktør og analytiker på TV 2. Under sagen og efter dommen har Henrik Qvortrup været bandlyst på flere medier, men har blandt andet arbejdet på TV 3 i programmet 'Børnelokkerne', på Radio24syv som vært i det mediekritiske magasinprogram 'Q&A' og som digital iværksætter på podcasten 'Borgen Unplugged" og 'Borgen Late Night'.

Men fortidens dom i en af Danmarks største medieskandaler står ikke i vejen for, at Henrik Qvortrup nu kan levere politiske analyser til Ekstra Bladet.

- Henrik Qvortrups fortid er overstået. Han har udstået sin straf, og så er man en fri mand. Derfor kan han godt arbejde for Ekstra Bladet, og det skal han, fordi han sammen med Hans Engell er Danmarks bedste politiske analytiker og kommentator, siger Poul Madsen til Presselogen.

De store medier har været tilbageholdende

Henrik Qvortrup siger til TV 2, at han ikke har set sig selv som værende en marginaliseret persona non grata på kommentatorfronten i dansk politik. 

- Jeg har lavet politisk journalistik, siden jeg blev uddannet og jeg har aldrig været væk fra den politiske scene som sådan. Det er da rigtigt, at nogle af de store medier har været tilbageholdende med at engagere mig i det regi, men så kan man da heldigvis tage sagen i egen hånd, siger Henrik Qvortrup med henvisning til blandt andet podcasten 'Borgen Unplugged', der har rundet de første 150 udsendelser.

Alligevel har Henrik Qvortrup altså valgt at vende tilbage til den mediemæssige mainstream og takke ja til tjansen på Ekstra Bladet, hvor han kan nå ud til et bredere publikum.

- Man skulle da være et skarn, hvis man ikke sagde ja til et tilbud om at skrive på så stort og slagkraftigt et medie som Ekstra Bladet er. Det  ser jeg som en super mulighed, men jeg fortsætter skam med at lave 'Borgen Unplugged', understreger Qvortrup.

På søndag den 26. august klokken 10.00 kommer Poul Madsen i TV 2 NEWS’ Presselogen og uddyber valget af Henrik Qvortrup som politisk kommentator for Ekstra Bladet.