Politik

BLOG: Brandvarm beskæftigelse

BLOG: Sommeren i år har slået den ene rekord efter den anden – både hvad angår vejret og beskæftigelsen.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at beskæftigelsen i juni steg med 3.700 og dermed satte ny rekord. Den høje beskæftigelse er godt nyt for det danske samfund, væksten og for den enkelte. Vi ved, at eksempelvis kontanthjælp går i arv til børn, der vokser op med forældre på offentlig forsørgelse. Arbejdsmarkedet er også en af de allermest effektive veje til integration og deltagelse i det danske samfund. Det er grundlæggende glædeligt, at beskæftigelsen er høj, og at vi endegyldigt har lagt finanskrisen bag os.

Der er dog ingen rose uden torne. Lønningerne stiger, og mange sektorer og brancher kalder på arbejdskraft. Den kombi truer med at varme arbejdsmarkedet op i en grad, så det kalder på politisk handling. Det kunne først og fremmest være at sænke skatten og dermed øge arbejdsudbuddet. Eller at gøre det nemmere for udenlandsk arbejdskraft at komme til Danmark og tage en tørn i de brancher, der i dag har svært ved at finde kvalificeret dansk arbejdskraft.

Der er i det hele taget brug for at tænke åbent og konstruktivt om mulighederne for at udnytte opsvinget positivt. Min opfordring til de partier, der foretrækker stilstand og at stikke hovedet i busken, skal derfor være, at vi alle kommer i gang med den politiske handling, der er brug for. Ellers forspilder vi en gylden chance for varig vækst og fremgang.